©  RR

ANALYSE. Heynen Rode Duivel: wij zijn overtuigd, nu de bondscoach nog

Nu donderdag hebben we om half drie in de namiddag een afspraak met Roberto Martinez. Dat komt goed uit, want we hebben een dringende vraag voor de Belgische bondscoach. Wanneer wordt Bryan Heynen eindelijk Rode Duivel?

Kristof Liberloo

Dat moet er toch een keer van komen? We weten dat Martinez fan is van Heynen, zonder zijn zware blessure zou de Limburger het Belgische shirt waarschijnlijk al een keer gedragen hebben.

We begrijpen ook helemaal waarom Martinez een boontje heeft voor Heynen. Paul Onuachu ging zondagnamiddag met alle aandacht lopen, maar het is vooral Heynen die dit Genk steeds beter laat voetballen. Er lopen op de Belgische velden geen drie middenvelders rond die sterker zijn dan de Genkie. De ene heeft misschien een betere dribbel, de andere een harder schot, een volgende is verdedigend net iets sterker. Maar als totaalvoetballer is Heynen absolute top. Niet omdat hij monden doet openvallen met rabona’s, bruggetjes en andere bicycle kicks. Bryan Heynen is geen barokke voetballer, hij is op en top renaissance. Omdat hij heel moeilijke dingen o zo makkelijk uitvoert. Zonder tierlantijntjes, krulletjes of andere weelderige decoratie.

 ©  JEFFREY GAENS

Het gevaar bestaat dan dat je gaat denken dat het ook allemaal eenvoudig ís, waardoor je Heynens prestatie minimaliseert. Niet doen! Hans Vanaken maakte hetzelfde mee, intussen staat de schouw van de Lommelaar vol met Gouden Schoenen. Of Heynen die ooit zal krijgen, durven we niet voorspellen. Want KRC Genk kan voor de Maaslander geen eindstation zijn. Maar hij zou hem op een dag wel dubbel en dik verdienen.

Mocht de bondscoach toch nog niet helemaal overtuigd zijn, dan raden we hem aan om de wedstrijd tegen Antwerp te herbekijken en door te spoelen naar minuut 41 en vier seconden. Heynen kreeg de bal toegespeeld met Verstraete in de rug, zijn enige optie leek een pass naar het midden te zijn, maar de Genkie wipte de bal onverwacht en onverwacht fluks over zijn Antwerpse tegenstander. Die stond erbij alsof hij de Sint net in levende lijven had zien passeren.

Bryan Heynen doet de KRC Genk-fans dromen van een vijfde landstitel. Niet onterecht, ook al zijn er nog 25 wedstrijden te spelen. Geen enkele club heeft op dit moment meer in huis dan Genk, zelfs Club Brugge niet. Ook die vraag zullen we Roberto Martinez donderdag dus onder de neus duwen: is KRC Genk topkandidaat om zich in 2021 tot landskampioen te kronen? De antwoorden van de Spanjaard bezorgen we u nog. Beloofd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer