Schade aan de vertrekhal van Brussels Airport in Zaventem na de aanslagen. Rechts: Philippe Vandenberghe, die als een van de eersten ter plaatse was in Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Schade aan de vertrekhal van Brussels Airport in Zaventem na de aanslagen. Rechts: Philippe Vandenberghe, die als een van de eersten ter plaatse was in Zaventem. © Belga/Illias Teirlinck

1.300 betrokkenen uitgenodigd voor aanloop naar monsterproces aanslagen 22 maart: “Eindelijk”, zeggen slachtoffers

Vanaf vandaag buigt de raadkamer in Brussel zich over het dossier van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, waarbij 32 doden en 340 gewonden vielen. Het gerecht moet uitmaken wie van de verdachten het voor welke rechtbank wil brengen. "Eindelijk", zegt Philippe Vandenberghe (50), die in de luchthaven van Zaventem werkte. "Die dag heeft mijn hele leven verwoest."

6 reacties

  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Groot gigantisch groot was de gruwel op 22 maart maar zo evenredig en onverteerbaar groot is het extra verdriet dat de collectieve onverschilligheid van onze maatschappij tegenover de slachtoffers veroorzaakt heeft. Hoe kun je aanvaardden alsof het niets is dat je continu over je schouders moet kijken omdat gevaar zich meester heeft gemaakt over iedereen onder ons. Wij waren aanwezig samen met enkele duizenden op de Herdenkingsmars voor de slachtoffers maar waar waren de anderen ?
  • Emiel VAN LANDEGHEM

    3 jaar geleden
    Logisch dat er een proces komt, maar waarom voor assisen ?
  • guy De Grande

    3 jaar geleden
    Als ik die zaal zie, vooral het aantal stoelen, dan vraag ik mij of dit corona-veilig is. Bij een uitvaart mogen er veel minder mensen binnen.
  • Francois De Coster

    3 jaar geleden
    Waarom moet dit allemaal zolang duren, 2022 pas beginnen. De wereld kan weer eens met ons onbekwaam gerecht en regering lachen en wat gaat er uit voortvloeien? Waarschijnlijk een paar jaar uitstel door ettelijke procedure fouten en een hoop andere uitvluchten.
  • Johan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Aanslagen gebeurd in 2016, proces ten vroegste in 2022. Dit moet België zijn...