Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Minister Verlinden veroordeelt lockdownfeestjes - Vertegenwoordigers contactberoepen ontmoeten De Croo morgen

De daling in de Belgische coronacijfers is ondertussen bijna gestopt, blijkt vandaag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Herlees hier al het nieuws over het coronavirus van maandag 7 december.

98 reacties

  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Over overtredingen op de maatregels (of die effectief zijn of niet, dat is een andere discussie) kan ik simpel zijn. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Bij feesters direct aanhouden en de doos in. Na 2 dagen, testen, de negatieven mogen na nog 5 dagen cachot buiten, mits betaling van 1000€ + bijdrage voor kost en inwoon. De anderen opnieuw testen en terug de doos in. En ik ben nog mild. Op moord met voorbedachte rade staan veel hogere straffen. En dit misdrijf is niet meer of minder.
  • Harry Anthoni

    3 jaar geleden
    Als je meer test dan is het ook maar normaal dat je meer besmettingen vind Zolang er maar niet meer zware zieken en doden bijkomen. De sterksten onder de bevolking moeten eindelijk ook immuniteit kunnen opbouwen.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    De UCM moet geen onwaarheden verkondigen, de veiligheid in zwembaden ligt veel hoger dan bij contactberoepen of fitnesscentra. Je zwemt daar wel in een chloor bad waar verspreiding niet mogelijk is, zeker als de douches ook gesloten zijn. Dat m'n de maatregelingen voor kappers herbekijkt als dit in veilige omstandigheden kan moet zeker kunnen maar nu de besmettingen stagneren kan het zijn dat er terug verstrengingen zullen volgen.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Het zal veel veiliger zijn bij contact beroepen dan te gaan winkelen,
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Dreigen met een boete is niet "streng optreden". Streng optreden betekent: een Ministerieel Besluit maken dat voor mensen die op een lockdownfeestje betrapt worden, de contact tracing moet opgestart worden. Dat betekent: aanhouden en opsluiten in een politiecel voor minstens één nacht. En de volgende dag, wanneer de  contact tracers van het ziekenfonds hun portie Netflix ontbijt op hebben, alle gegevens van de familieleden.noteren. Plus de boete van 250 Euro natuurlijk.