Direct naar artikelinhoud
Warmste week

Warmste Week zet tijdens corona-editie hulpvaardige Vlamingen in de bloemen

Het team van Studio Brussel trekt de laatste week voor kerst langs 20 locaties in Leuven.Beeld rv

Ook De Warmste Week zal er in dit vreemde jaar net iets anders uit zien. Onder het motto ‘Jij bent het verschil’ zetten Studio Brussel, MNM, Radio 2, Ketnet en Eén tijdens de laatste week voor kerst zoveel mogelijk hulpvaardige Vlamingen in de bloemetjes. Een overzicht van de activiteiten. 

StuBru

Studio Brussel zoekt gewoontegetrouw zijn toevlucht tot muziek. Michèle Cuvelier en Joris Brys, Eva De Roo en Sander Vandenhende, Fien Germijns en Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire en Max Vryens trekken tijdens De Warmste Week langs 20 verschillende locaties in Leuven. Van de centrale gevangenis tot de brandweerkazerne, STUK en Gasthuisberg. Onder de noemer Beats of Love draaien ze daar de verzoekplaten die luisteraars kunnen opdragen aan de mensen die dit jaar voor hen het verschil hebben gemaakt. 

Radio 2

Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap zijn meezinger ‘Ik hou van u’ in een nieuw jasje. Radio 2 nodigt iedereen uit om coronaveilig mee te zingen met de karaokevideo op radio2.be en een welgemeende ‘Ik hou van u’ te zingen voor iemand die voor jou het verschil maakt.

Eén

Televisiezender Eén stuurt Dieter Coppens het veld in. Tijdens De Warmste Week trekt hij met zijn soepbus door Vlaanderen om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. Elke dag neemt hij een ander bekend gezicht mee om hem daarbij te helpen. Onder andere Wim Lybaert, Eddy Planckaert en Cath Luyten worden voor één dag soepboer. De roadtrip van Dieter is tijdens De Warmste Week te volgen op Eén en een.be/soeperbedankt.

Nog op Eén mogen Bart Peeters en Siska Schoeters op donderdag 24 december De Warmste Week afsluiten. Dat doen ze met De Warmste Dankuwel van het Jaar, vier uur live televisie op weg naar kerstavond.

Eén stuurt Dieter Coppens het veld in.Beeld rv

MNM

In de week voor kerst trekt dj Brahim de baan op om alle MNM-luisteraars die iets ‘warms’ gedaan hebben te bedanken. Zij worden getrakteerd op een coronaproof feestje met zijn mobiele silent disco. De Start to dj’s zorgen voor de perfecte soundtrack.

Ketnet

Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ketnet-wrappers Gloria, Sarah, Sien, Sander en Thomas trekken met hun vlam door Vlaanderen om iedereen te bedanken die het voorbije jaar net iets warmer heeft gemaakt. Op woensdag 23 december blikken de Ketnet-wrappers terug op een week vol warmte en vlammen.

Meer infodewarmsteweek.be