Elke Bruyneel is zangeres bij Lucy and the Birds. Ze vond na haar abortus troost in haar muziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Bruyneel is zangeres bij Lucy and the Birds. Ze vond na haar abortus troost in haar muziek. © Foto Trui Amerlinck

Elke (37) dacht dat ze niet meer zwanger kon worden, werd het toch, en koos voor abortus: "Je doet het uit liefde"

Anderhalf jaar geleden werd Elke Bruyneel (37) zwanger. Dat was niet het plan. Hun gezin van drie was compleet. Elke koos voor abortus. Zonder twijfel, zonder spijt. Maar mét verdriet. “Ik dacht dat het niet mocht, rouwen om een kindje waar je niet voor koos”, vertelt ze. Het verdriet van Elke, zangeres bij Lucy and the Birds, vond een uitweg in haar muziek. Ze schreef (You Are) My Beautiful Goodbye, waarvan de opbrengst integraal naar Fara vzw gaat.

19 reacties

  • Els Daneels

    3 jaar geleden
    Ik reageer niet om een oordeel te vellen, dat is niet mogelijk want ik sta in mijn schoenen. De enige opmerking die ik hierover wil maken is, dat vrouwen op 38 jarige leeftijd zeker nog zwanger kunnen worden, en 10 jaar later ook nog. Misschien is er toch nog nood aan voorlichting. Men mag duidelijk niet denken dat iedereen zomaar vanzelf op de hoogte is van de juiste informatie...
  • dieter devreze

    3 jaar geleden
    Dergelijke verhalen tonen alleen maar aan dat abortus niet zomaar een medische handeling is.
  • Jef Vangheluwe

    3 jaar geleden
    Kan er echt geen begrip voor opbrengen, natuurlijk is het haar keuze, maar dat nog ongeboren kind had gewoon geen keuze, kon zelfs niet begrip vragen aan anderen.Dergelijk gebeuren hangt men toch ook niet zomaar open en bloot...
  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    Het is een voorrecht als vrouw om over je eigen lichaam te beslissen. Niemand neemt deze ingrijpende beslissing zomaar en als vrouw vergeet je dit gebeuren nooit.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Andy De Clercq. Andere oplossingen? Waarschijnlijk denk je aan adoptie. Enig idee hoeveel geadopteerde kinderen eens oud genoeg, te lijden hebben onder de vraag: waarom wilden mijn ouders me niet? En niet alle geadopteerde kinderen komen ook goed terecht ondanks de strenge voorwaarden. Niks zo schijnheilig als een mens. Neen, mevrouw haar keuze is gewoon de meest humane wat mij betreft.