©  Photo News/ Jan Van der Perre

COMMENTAAR. Groundhog Day had een happy end, het seizoen van KV ook?

Niets zo vervelend voor journalisten als een coach en spelers die zichzelf na elke wedstrijd blijven herhalen. ‘Gemiste kansen’, ‘onszelf te weinig beloond’, ‘onze momenten pakken’, ‘offensieve en defensieve efficiëntie’. We horen het dit seizoen (bijna) na elke wedstrijd van KV Mechelen.

Thomas Standaert

LEES OOK: Walsh bezorgt Malinwa in extremis nog puntje op Sclessin

Vervelend dus, maar toch waren we het dit seizoen nog maar zelden oneens met de wedstrijdanalyses van Vrancken en zijn spelers. Het seizoen van KV Mechelen begint een beetje te lijken op ‘Groundhog Day’, een Amerikaanse film uit de jaren ‘90 waarin Bill Murray elke ochtend wakker wordt en beseft dat hij steeds dezelfde dag blijft herbeleven op een plaatsje waar hij eigenlijk niet wil zijn. Ook vervelend.

Groundhog Day dus. Bijna in elke wedstrijd voltrekt zich voor KV hetzelfde scenario. Kansen afdwingen, domineren, goed en gedurfd voetbal spelen en toch weer elke keer het deksel op de neus krijgen. Keer op keer op keer. Op Standard liet KV zich net voor de rust rollen op een stilstaande fase - ook niet de eerste keer - en werd het in de tweede helft door Balikwisha afgestraft voor laks verdedigen.

Happy end

Maar ondanks alle tegenslagen heeft KV dit seizoen ook geleerd om nooit op te geven. Op Eupen bleven ze het behekste doel van Defourny bestormen en werden ze uiteindelijk beloond met en frommelgoal van Schoofs. Op Standard was het Sandy Walsh die KV nog op het nippertje wist te verlossen uit de klauwen van een zure nederlaag. Straf hoe de toekomstige Indonesische international zich in iets meer dan een maand tijd heeft opgewerkt van een doublure tot een van de belangrijkste schakels in het team. Zijn mentaliteit en drive gecombineerd met zijn nuchtere kijk en bescheidenheid maken van hem een perfect fit voor KV.

Het doelpunt van Walsh bezorgt KV een puntje waar het zich mentaal aan kan optrekken maar waar het in het klassement weinig mee opschiet. Ook dat zinnetje hebben we hier de laatste weken precies al een aantal keren moeten neerpennen. Malinwa kan alleen maar hopen dat dit seizoen, net als de film, een happy end zal krijgen. Dat deze winter in de degradatiezone tegen de lente alleen nog maar een nare herinnering is. Komende zondag kan, nee, móét KV de eerste stap zetten naar die zorgeloze lente. Zichzelf niet belonen tegen Waasland-Beveren staat gelijk aan de rest van het seizoen vechten tegen de degradatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER