Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: plukbrood met kaas en slarollen.
vwh,
Het plukbrood
1 klein rond (bruin) brood (niet gesneden!)
200 g raclettekaas (sneetjes)
100 g camenbert
een handje zwarte olijven (ontpit)
een handje noten (bv. waloten)
een teen knoflook
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
scheutjes vloeibare honing
scheutjes olijfolie
Slarollen
1 kraakverse kropsla
1 stronk witloof
1 rode biet (kant-en-klaar)
1 zoete appel (bv. Jonagold)
enkele takjes bladpeterselie
een handje bieslook
½ citroen
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt (ongezoet)
peper en zout
Bereiding:
met kaas
verwarm de oven voor op 180°C
snijd een kruispatroon in het brood zonder door te snijden tot op de bodem
vul alle inkepingen royaal met plakjes raclette en stukken camembert
prop er her en der stukjes van de lookteen tussen en doe hetzelfde met pluksels verse tijm en rozemarijn
stop ook (halve) olijven en noten in de insnijdingen
druppel tenslotte wat olijfolie en vloeibare honing over het gevulde broodje
leg het plukbrood in een ovenschaal en schuif het in de hete oven
laat het opwarmen tot al de kaas gesmolten is (ong. 20 minuten)
serveer warm
Slarollen
pluk de bladeren van de sla los en spoel ze voorzichtig schoon
leg de grote buitenste slabladeren opzij om ze straks als wrap te gebruiken
snijd het hart van de sla fijn en doe de stukjes in een mengkom
snijd ook het witloof, de rode biet en de (geschilde) appel fijn
meng alle groeten en het fruit met wat mayonaise en yoghurt (50/50)
snipper de peterselie en de bieslook fijn en meng de verse kruiden door de sla, samen met wat citroensap, peper en zout
snijd de dikke bladnerf uit de buitenste slabladeren
leg telkens een slablad op je werkplank met de onderzijde van het blad naar je toe
schep er wat van de salade op en rol tot een groene wrap
doe hetzelfde met de andere grote slabladeren
serveer ze als frisse hap bij het rijkelijk gevuld plukbrood
‘Cook ensemble’, elke werkdag om 18u45 op Vier.
Boven op jouw abonnement op Het Belang van Limburg heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere nieuwsmerken van Mediahuis.