REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Verplichte quarantaine van 10 dagen vanaf 18 december voor wie terugkeert uit rode zone

Wie terugkeert uit een rode zone moet vanaf 18 december opnieuw verplicht in quarantaine. Dat heeft Karine Moykens, voorzitter van het interfederaal comité testing en tracing, bevestigd in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1.

77 reacties

  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Bla bla maar controleren doen ze niet dus meerderheid doet het niet. Woonstbetreding door politie mag niet dat belooft voor de feestdagen. In mijn omgeving gaan de mensen bij mekaar op bezoek alsof er niks aan de hand is. Waar zijn we hier toch mee bezig?
  • piet goethals

    3 jaar geleden
    In quarantaine? doe ze maar eentje op z'n chinees: verplicht opgesloten in een leegstaand hotel of vakantiecenter ( hebben we toch genoeg van , zeker?), deur op slot en geen enkele kans om een ander te besmetten. En laat ze opdraaien voor de kosten van hun verblijf. Dan pas worden ze wakker. Degenen die nu al 9 maanden alles hebben gelaten wat plezant is, zijn het beu dat enkele pipo's er voor zorgen dat het nog eens 9 maanden gaat duren.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Zet die mensen dan verplicht in kampen tijdens de quarantaine. Want respecteren doen ze het anders toch niet.
  • Yasar ozer

    3 jaar geleden
    In het buitenland zijn ze banger van donkerrood Belgie dan omgekeerd... Op Spaanse costa’s bvb ook op straat maskers dragen,ook kinderen vanaf 6 jaar! Stel dus de vraag of het daar niet veiliger is dan hier...? Zouden net zo goed ook mensen die in wallonie geweest zijn in quarantaine moeten zetten!
  • katy vercauteren

    3 jaar geleden
    Waarom geen controle al op de luchthaven zelf ? Direct een neuswisser in de neus, kwartiertje wachten en men weet direct wie al besmettelijk is. Wat is het probleem ?