© Stad Beringen

Beren brengen licht in donkere eindejaarsperiode

Beringen -

Door het coronavirus moesten grote evenementen het hele jaar door uit noodzaak één voor één afgelast werden. In de eindejaarsperiode brengen beren, letterlijk en figuurlijk, licht in de duisternis in Beringen.

Stad Beringen

Ook de traditionele eindejaaractiviteiten kunnen omwille van corona niet plaatsvinden. Het stadsbestuur wil de bevolking evenwel een hart onder de riem steken en brengt licht in de duisternis. “In de voorbije weken zagen we al heel wat kerstverlichting in het straatbeeld verschijnen, maar nu zijn er ook nog de beren van Beringen”, lacht schepen Werner Janssen.We mogen niet samenkomen met familie en vrienden om de feestdagen te vieren, maar het zijn niet enkel de grote bijeenkomsten en de geschenken die de feestdagen tot een leuke periode maken. “Het gaat ook om de sfeer. Zeker in deze moeilijke periode willen we onze inwoners een warm gevoel bezorgen. Daarom plaatsen we in elke handelskern een unieke, verlichte blikvanger in de vorm van een beer. In de brievenbus die er langs staat, kunnen kinderen tekeningen voor de kerstman posten. Het meest originele exemplaar wordt beloond met een mooie prijs. Daarnaast organiseren we nog een fotoactie via de sociale media met deze beren,” vervolgt schepen Janssen.

Cadeaukorf

Mogelijk heb je ze al opgemerkt, de verlichte beren die sinds vorige zondag in Paal, Beringen-centrum, Koersel, Beringen-Mijn en Beverlo staan. De inwoners die een foto met een van de beren posten op de sociale media met de hashtag #beringenbebright, maken iedere week kans op een prijs. In december wordt vijf keer per week een cadeaukorf van Toerisme Beringen ter waarde van 50 euro verloot. Begin januari wordt één grote winnaar gekozen uit alle mensen die een foto van zichzelf met alle vijf beren bezorgen via ondernemen@beringen.be.De traditionele eindejaarsactie die de stad in samenwerking met de Beringse handelaars elk jaar organiseert, wordt noodgedwongen uitgesteld tot de heropening van de horeca.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer