©  Photo News

Antwerp FC start campagne voor Gouden Schoen Refaelov

Wie mag binnenkort de 67ste Gouden Schoen in ontvangst nemen? Antwerp-uitblinker Lior Refaelov is één van de favorieten en dat zet de Great Old graag in de kijker met onderstaand filmpje.

“Lior Refaelov draait al zo lang mee en staat er op alle grote momenten. Het filmpje hebben we gemaakt omdat hij net als een diamant blinkt en alsmaar beter wordt”, klinkt het bij Antwerp. “Maar het is niet aan ons om te beslissen wie de Gouden Schoen moet winnen. Wij willen enkel in de kijker zetten hoe bepalend Lior is voor ons. En ja, er zullen nog initiatieven volgen. Van alle spelers, niet alleen van Lior.”

Refaelov leverde dit seizoen al vijf goals en drie assists af in vijftien competitiematchen. In de Europa League zorgde hij er zelfs bijna eigenhandig voor dat Antwerp al geplaatst is voor de volgende ronde: drie goals en een assist in vijf duels. Hij miste ook nog geen enkele wedstrijd.

 ©  REUTERS

13 januari 2021

Die datum mag al omcirkeld worden in de kalender, want op die woensdagavond is de nieuwe winnaar van de Gouden Schoen bekend. Door de vele maanden zonder voetbal, vanzelfsprekend wegens corona, is er deze keer uitzonderlijk maar één stemronde.

Naast Lior Refaelov mag onder meer Rapha Holzhauser, de draaischijf van Beerschot met een waanzinnige tien goals en negen assists, zich tot de favorieten rekenen. De Gouden Schoen werd de voorbije twee jaar gewonnen door Hans Vanaken.

LEES OOK: Antwerp-held Lior Refaelov door de ogen van zaakwaarnemer Dudu Dahan: “Rafa verdient nu eindelijk die Gouden Schoen”

yala