Boris Johnson en Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Boris Johnson en Ursula von der Leyen © AFP

Meningsverschillen tussen Britse premier Johnson en Von der Leyen blijven te groot: “Voorwaarden nog niet vervuld”

Wegens aanhoudende meningsverschillen zijn de voorwaarden voor een finaal akkoord over de brexit nog niet vervuld. Dat zeggen Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Britse premier Boris Johnson vanavond in een gezamenlijke mededeling. Johnson komt deze week naar Brussel in de hoop met von der Leyen een akkoord te finaliseren.

9 reacties

  • Thérèse Reczkowski

    3 jaar geleden
    Kijk eens wat van Europa geworden is is alleen daar voor die afgedankte politiekers een riant loon te garanderen
  • Luc Brouckaert

    3 jaar geleden
    Europa is, net als België, een slechte verliezer. De Britse overheid heeft geluisterd naar de stem van de kiezer. Dit kan van België niet gezegd worden.
  • lars erikson

    3 jaar geleden
    De brexit is een antwoord op het open grenzen beleid van de EU, eurobonds, en omverkozen commissie. De Britten hebben voldoende troeven. Het is EU die verliest, want nu gaat Frankrijk zich vergalloperen in unionisme.
  • Rudy Meert

    3 jaar geleden
    Het Verenigd Koninkrijk ontzegt zichzelf de toegang tor de grootste eengemaakte markt ter wereld. Meer dan de helft van hun primaire behoeften komen van het vaste land, grote multinationals hebben plannen om de UK te verlaten, vele bedrijven zitten nu reeds op hun tandvlees, gedaan met investeringen, de pond verliest aan waarde en zo kan ik nog even doorgaan. Nog één troost, hun Premier heeft beloofd dat er geen gebrek zal zijn aan crisps with cheese. 
  • guido verlinden

    3 jaar geleden
    Stop met de EU dat maakt ons kapot.