De kleine tijgermug kan naast pijnlijke steken ook virusziektes zoals dengue, chikungunya en zika overdragen.
Volledig scherm
De kleine tijgermug kan naast pijnlijke steken ook virusziektes zoals dengue, chikungunya en zika overdragen. © rv

Eitjes tijgermug teruggevonden op snelwegparking in Namen

Afgelopen zomer hebben onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) eitjes van de tijgermug gevonden op een snelwegparking nabij Aische-en-Refail in Namen. Steeds vaker bereikt de exotische tijgermug, die drager kan zijn van verschillende virusziektes, ons land via snelwegen vanuit Frankrijk en Duitsland, waarschuwt het ITG.

4 reacties

  • Marc Peeters

    3 jaar geleden
    Zoals prof. Vlieghe het jaren geleden al meldde. We zijn op weg naar nieuwe soorten virusinfecties in ons land, waar ons afweersysteem niet tegen opgewassen is. Een paar graden opwarming kan ernstige gevolgen hebben...
  • Luc De Coninck

    3 jaar geleden
    Die muggen zie ik al jaren in huis vliegen hier in Mechelen. Aan de achterkant van onze appartementsblok vriest het al jaren niet meer doordat die ZW gericht is en volledig van zowel oostenwind als noordenwind is afgeschermd door meer dan twintig meter hoge gebouwen. Ik vermoed dat ze daar het ideale overlevingsklimaat gevonden hebben.
  • HUGO WILLEMS

    3 jaar geleden
    Dengue kost jaarlijks aan 40.000 mensen het leven. Als dit virus via de tijgermug over de ganse wereld verspreid geraakt, maakt het evenveel slachtoffers dan COVID-19.
  • thomas van den bulck

    3 jaar geleden
    Wij hebben er vorige week nog 1 in huis gehad en 10 jaar geleden kwam ik ze al tegen in het bos dus zo sporadisch is het niet.