De eer van de wereldprimeur ging naar Margaret Keenan (90).
Volledig scherm
De eer van de wereldprimeur ging naar Margaret Keenan (90). © Photo News

Historisch: Margaret Keenan (90) eerste persoon ter wereld die coronavaccin van Pfizer toegediend krijgt

Historisch moment in het Verenigd Koninkrijk. De 90-jarige Margaret Keenan uit Noord-Ierland werd er, voor zover bekend, de eerste persoon ter wereld die ingeënt is met het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Een wereldprimeur dus, als de proefpersonen uit klinische studies niet worden meegerekend. Ook de 81-jarige William Shakespeare uit Warwickshire kreeg al een vaccinatiespuitje. Het VK keurde als allereerste land het vaccin goed. 

14 reacties

  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Er zal totaal niks, maar totaal niks veranderen met een vaccin. Het virus is hier en het zal hier blijven zolang we geen geneesmiddel hebben om het te vernietigen
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Je kan de feiten niet betwisten ... in GB zijn ze al aan het vaccineren, hier zijn ze nog aan het "onderzoeken". 
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Ben het niet eens met de vaccinatiestrategie. Waarom krijgen 90jarigen voorrang? Zij hebben al een mooi leven gehad. Geef het vaccin aan de werkende bevolking. Ik hoop dat al die ouderen nu nog lang leven, anders is die spuit verspilling. En ik hoop dat er niet teveel binnen de maand sterven, men zou nog kunnen zeggen dat het door het vaccin komt, en de vaccinaties stopzetten voor ze goed en wel van start zijn gegaan.
  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    Dat is een proefkieken .  Stierft ze vorig jaar dan was het van ouderdom, dit jaar zou het van covid-19 zijn en volgend jaar (maand) zal het van iets anders zijn .  Sensatiepers  tot en met . 
  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Als alles dan zo veilig is, waarom begint men dan niet met al de koninklijke hoogheden en alle regeringsleden en al de rijksten van de wereld?