Charles ‘Chuck’ Yeager werd 97 jaar oud.
Volledig scherm
Charles ‘Chuck’ Yeager werd 97 jaar oud. © AFP

Eerste mens die met vliegtuig geluidsmuur doorbrak overleden

De Amerikaanse luchtmachtpiloot Charles ‘Chuck’ Yeager, de man die in 1947 als eerste mens met een vliegtuig de geluidsbarrière doorbrak, is op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn echtgenote maandag bekendgemaakt

5 reacties

  • Alain Heyrman

    3 jaar geleden
    R.I.P. Respect!
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    een groot piloot en mens . vlieg ze Chuck en RIP.
  • Bernadette De Soubiroux

    3 jaar geleden
    Wat ook niet vermeld wordt is dat hij een bekwaam gevechtspiloot was in WO II na te zijn neergeschoten, wist hij te ontkomen aan gevangenschap mits een barre tocht over de Pyreneeën.Zijn enige probleem in zijn rijke carrière was dat hij geen universitair diploma had, maar vliegen kon hij.
  • Patrick Van Roey

    3 jaar geleden
    De film “The Right Stuff “ gaat niet over Chuck Yeager maar over de Mercury 7, de eerste groep Amerikaanse astronauten en hun selectie en training. De auteur van het boek kreeg inspiratie voor het boek tijdens het bijwonen van een lancering van een lancering op Cape Kennedy. Hij werkte aan een artikel over NASA voor het magazine Rolling Stone. Yeager komt wel voor in het boek en de film. 
  • Arie Verwimp

    3 jaar geleden
    Echte helden sterven niet...rip chuck yeager...de film moet je gezien hebben ..hij begint bij yeager en eindigd bij de laatste vlucht van het mercury programma van nasa...topfilm!