©  Getty Images/Aurora Open

Dierenbeul in pick-up sleept drie dode kalfjes mee

Herenthout -

De politie is op zoek naar de bestuurder van een zware pick-up truck die maandagochtend door verschillende mensen gezien is terwijl hij in Herenthout drie dode kalfjes achter zijn voertuig aansleepte.

Hans Otten

De verschillende getuigen spreken over een gruwelijk en shockerend tafereel. De bestuurder van een zwarte pick-uptruck reed maandag rond 8.30u in het drukke ochtendverkeer door het stoetersdorp met de stoffelijke resten van drie kalveren die hij achter zijn voertuig had gebonden. De dieren sleepten gewoon over het wegdek, waardoor sommige getuigen hun ogen eerst niet geloofden.

“Ik zag het toen ik de pick-up kruiste op de Uilenberg”, vertelt Kristel Hermans. “Veel heb ik dus ook niet gezien en ik was pas zeker dat het echt ging om dode dieren die aan zijn trekhaak geknoopt waren toen ik anderen er op sociale media opmerkingen zag maken. Je snapt niet wat iemand kan bezielen om zoiets afschuwelijks te doen.”

“Och jom”

Andere getuigen hielden het hoofd koel en reden achter de dierenbeul aan. “We zagen de auto met iets erachter passeren toen we net op onze oprit in onze auto stapten”, vertelt een Herenthoutse dame die liever anoniem blijft. “Toen we de pick-uptruck bijhaalden, zagen we dat er een dier achter de auto hing. Na enkele keren flikkeren met onze koplampen stopte de pick-up en stapte de man uit. Pas toen zagen we dat het om drie kalfjes ging. Hij begon ze in de laadbak te leggen en ik sprak hem erover aan dat dit een schande was. Hij mompelde iets als ‘och jom’, alsof het mijn zaken niet waren. Daarop is hij weer ingestapt en doorgereden. De feiten deden zich op een druk moment voor, juist wanneer de kinderen naar school reden.”

Foute nummerplaat

De vrouw deed aangifte van de feiten bij de politie Neteland, maar jammer genoeg bleek de informatie te onvolledig om maandag al tot een doorbraak te leiden. “Ze had de nummerplaat snel genoteerd en enkele mogelijke combinaties aan ons doorgegeven”, vertelt commissaris Julien Alen van de politiezone Neteland. “Jammer genoeg bleek geen enkele van die combinaties te kloppen. Onze wijkagent in Herenthout gaat nu op zoek naar de zwarte pick-uptruck. Dat is op zich wel een opvallend voertuig.”

Een echte persoonsbeschrijving kon de getuige evenmin geven. “Ze heeft de betrokken bestuurder alleen maar langs achter gezien. De man zou ze niet direct herkennen, maar de grote auto wel. Op dit moment kunnen we natuurlijk ook niet achterhalen of de dieren nog in leven waren toen de man ze achter zijn voertuig hing. Dat zouden alleszins ernstige feiten zijn die we nu verder onderzoeken.”