Verpleegster May Parsons dient het eerste Covid-vaccin toe aan de kranige 90-jarige oma Margaret Keenan, Maggie voor de vrienden. Zij is de eerste persoon in de westerse wereld die buiten een onderzoeksomgeving een vaccin tegen het coronavirus krijgt toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegster May Parsons dient het eerste Covid-vaccin toe aan de kranige 90-jarige oma Margaret Keenan, Maggie voor de vrienden. Zij is de eerste persoon in de westerse wereld die buiten een onderzoeksomgeving een vaccin tegen het coronavirus krijgt toegediend. © AFP

Wie is de 90-jarige die als eerste het Pfizer-vaccin kreeg? “Als ik het kan, kan jij het ook”

De kranige oma Margaret Keenan is vanochtend in het Verenigd Koninkrijk als eerste persoon ingeënt met het nieuwe coronavaccin van Pfizer en BioNTech. ‘Maggie’ zoals ze graag wordt genoemd, wordt volgende week 91. Dit is het verhaal van de vrouw die de geschiedenis ingaat: “Ik dacht eerst dat het een grap was”.

10 reacties

  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Tja als ze klachten krijgt, zeggen ze dat het de leeftijd is, of geven een extra pijnstillertje, kalmeer-of slaappilletje aan die oudjes, bovenop de gigantische medicijnlijst dat die mensen vaak al nemen. Dus officieel, geen bijwerkingen. 
  • Jacques Hillaert

    3 jaar geleden
    Wat me nu toch aan het denken zet, een Belgisch vaccin voor Groot Brittanie, terwijl wij hier moeten wachten tot volgende maand om een spuit te krijgen, alles voor geld zeker, nb , proficiat aan deze dame .
  • Jo Peeters

    3 jaar geleden
    Proficiat Maggy, wij wachten tot het onze beurt is. In België maken de verantwoordelijken zich zorgen over hoe dat allemaal moet. Kan dat nu toch zo moeilijk zijn? Wellicht is er een andere reden waarom onze bestuurders er zo zwaar aan tillen. Ik denk dat er geen vaccins zijn of dat er geen geld is.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Als deze moedige dame de eerste is die het Pfizer- vaccin werd toegediend moeten we tussen de regeltjes door lezen dat al die duizenden 'testpersonen' dus géén Pfizer- vaccin hebben gekregen of er in het slechtste geval gewoon niet geweest zijn?
  • Elsie Gosse

    3 jaar geleden
    Over de tot nu toe ongekende effecten op de vruchtbaarheid hoeft ze zich in ieder geval geen zorgen te maken.  En de bijwerkingen op lange termijn zullen ook geen zorg zijn voor haar.