Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

België moet volgend jaar ruim 43 miljard euro lenen

Exact 43,61 miljard euro. Dat is het bedrag dat het Agentschap voor de Schuld in heel 2021 wil ophalen, bijvoorbeeld via overheidsobligaties. Daarvan is 22,77 miljard euro nodig om het begrotingstekort te financieren. In coronajaar 2020 lag de financieringsbehoefte miljarden hoger.

13 reacties

  • Angelo ledda

    3 jaar geleden
    geen probleem  ze gaan het aflossen met de spaarrekeningen ...
  • Elsje vervoort

    3 jaar geleden
    Met "lenen" bedoelen ze dus dat de drukpers in gang gezet wordt. Geld bijdrukken moet sowieso elk jaar om de economische groei op te vangen.
  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    HET moment om de overheid in te krimpen, te beginnen met die 750 parlementairen die denken ook nog recht te hebben op een royale opstapvergoeding om dat ze denken dat ze dat verdienen. Ze moeten eens weten wat de burger verdient maar niet krijgt doordat deze de vervette overheid moet rechthouden.Maar ja leen maar, de volgende generatie die toch nog niet geboren is kan toch niet protesteren, niet, goed gezien van onze beleidsmakers, wat een bende toppolitiers en met zovele dat ze zijn, TOP
  • Jan hertogs

    3 jaar geleden
    Er zal nooit geld te kort zijn, geld is een instrument om de meute koest te houden. Stel U eens voor dat ze zeggen dat er overshot is... het gepeupel zou te veeleisend kunnen worden en te welstellend. Eens goed nadenken mensen!
  • Dirk Tuymans

    3 jaar geleden
    Het zal niet beteren met de vivaldi-regering. Komt daarbij de Vlaamse regering die met geld smijt alsof het niets is. Ik beklaag de kinderen die er nog 45 jaar voor mogen gaan werken.