Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat zijn de gezondste oliën om mee te koken? Diëtist Sanne Mouha legt uit: “Kokosolie kan af en toe, maar afwisselen is de boodschap”

Aan oliën worden allerlei goede eigenschappen toegeschreven. Welke kies je het best in de keuken? Hoeveel mag je maximaal gebruiken, en voor eens en altijd: mag je oliën verhitten? Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord. “Oliën mag je wel degelijk gezond noemen. Ze bevatten essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Al zijn er wel verschillen tussen de oliesoorten.” 

2 reacties

  • Etienne De Bondt

    3 jaar geleden
    Er is nog niemand gestorven van echte boter. Van TE veel ja, maar van TE veel olie sterft ge ook. 
  • Raimundo Brulès

    3 jaar geleden
    Ik snap het advies niet. Olijfolie 'extra vergine' heeft een rookpunt van 160° C, olijfolie 'pomace' heeft een rookpunt van 238° C en rijstolie heeft een rookpunt van maar liefst 255° C! Ikzelf gebruik 'extra vergine' voor koude bereidingen, arachide om te frituren (rookpunt van 232° C) en rijstolie om te bakken of te grillen.