© BELGA

“12.500 euro boete voor Miss België-kandidaten die kritiek uiten in de pers”

Na het racisme-onderzoek tegen kersvers Miss België Romanie Schotte, is er alweer een nieuwe Miss-rel in de maak. Zo zouden verschillende Miss-kandidaten van de organisatie een bericht hebben gekregen “dat ze een boete tot 12.500 euro riskeren als ze in de pers kritiek hebben op de verkiezing.”

koSn

De Waalse krant La Dernière Heure pakt vandaag uit met een nieuw verhaal over de Miss België-verkiezing dat de wenkbrauwen doet fronsen. Volgens de krant hebben verschillende Miss-kandidaten een bericht gekregen van de organisatie dat hen eraan herinnert dat het strikt verboden is om in de pers kritiek te uiten op de verkiezing van Miss België. In het contract dat de Missen moeten ondertekenen zou een clausule zijn opgenomen waarin vermeld staat dat de meisjes “een boete van 12.500” riskeren als ze in de media de organisatie beschimpen. “De meisjes voelen zich echt geterroriseerd door de organisatie”, citeert de krant een bron.

Lachende drolletje

Hiermee is alweer een nieuwe Miss-rel in de maak. Begin deze week kwam kersvers Miss-België Romanie Schotte al in opspraak omdat ze op haar Instagramaccount een emoticon van een lachend drolletje had geplaatst bij een commentaar over een zwarte medepassagier in de tram. Unia, het voormalige centrum tegen racisme, opende daarop een dossier tegen de nieuwe Miss en gaat onderzoeken of ze hiermee de racismewet overtrad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer