Piet Lormans, intensivist in het AZ Delta
Volledig scherm
Piet Lormans, intensivist in het AZ Delta © HLN Live

Intensivist Piet Lormans waarschuwt: “Verdere stagnering van de cijfers zet de ziekenhuiswerking onder druk”

In Zuid-West-Vlaanderen is de daling van het aantal nieuwe besmettingen stilgevallen, en ook de druk op de ziekenhuizen blijft er erg hoog. “Onze hele ziekenhuiswerking is nog steeds in de ban van Covid-19", zegt Piet Lormans, intensivist in het AZ Delta, bij HLN Live. Hij waarschuwt dat een verdere stagnatie van de cijfers zal leiden tot een verstoring van het systeem. 

4 reacties

  • Marijke BENOIT

    3 jaar geleden
    Zolang alles moet blijven draaien,zal je de cijfers niet omlaag krijgen. Vele mensen volgen de regels,nog meer betekend eigenlijk ons opsluiten in een kamer. Doe gewoon een lockdown zoals in Maart en dan je het onder controle krijgen. Zoals nu zal je de economie veel zwaarder raken. Benoit Marijke / Owen Kird
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    We moeten nu eens echt eerlijk zijn, de grote meerderheid van de Belgen volgen nauwgezet de onderrichtingen. Waarom die virologen steeds maar de bevolking culpabeert is totaal verkeerd. De stagnatie zit over heel Europa.  Die virologen moeten beginnen te beseffen dat de mensen op hun tandvlees zitten met al die regels en beperkingenn  en hun vroegere leven terugwillen. Het familieleven gaat er stuk aan en partners gaan uit elkaar? Niet goed!
  • Willy Van Cleemput

    3 jaar geleden
    En wat ook onaanvaardbaar is , zijn alle t.v. opnames die sinds Corona ongestoord doorgaan, zonder rekening te houden met de regels !
  • johan gabriels

    3 jaar geleden
    zelf zitten die politiekers en bv's en experts in praatprogramma's en kwissen en met meerdere personen en elke dag andere personen dan hun bubbel. en wij maar in onze bubbel blijven. hypocriete