Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Vlaamse regering betaalde al 360 miljoen euro steun uit aan cafés en restaurants

EconomieDe Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese.

29 reacties

  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Er zijn gewoon veel te veel eetcafés en restaurants. Ze rezen dan ook als paddestoelen uit de grond in het moderne uitgaansleven Want "uit eten gaan" behoort nu eenmaal tot wat "sociaal moet" en de mensen "nodig hebben" in deze maatschappij. Het is dan ook .niks speciaals meer om op restaurant te gaan om iets te vieren of zo. Eigenlijk wordt al die luxe gewoon iets dagelijks. Om eens over na te denken ?
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Al die cadeautjes van premies en alles zal door de gewone werkman allemaal terug betaald moeten worden en ze blijven maar cadeautjes uitdelen, wat zullen we nog bleiten
  • Pat Rombi

    3 jaar geleden
    Correctie. Iedere Belg die werkt betaalde om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Binnenkort gaat iedere Belg daarvoor nog eens extra belastingen betalen om het grote aantal Belgische ministers hun loon te blijven betalen. Conclusie, de afrekening is altijd voor dezelfde.
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    Het bewijs is geleverd dat er wordt betaald met virtueel geld. Vanwaar anders komt dit allemaal ineens? Leningen aan banken die zelf geen geld hebben? Laat ons allemaal morgen ons geld afhalen. Het brengt toch niets op. Ben benieuwd.
  • bart samyn

    3 jaar geleden
    Johny Mertens, allé kerel wat had je nu gedacht ? En wie zal de aanstoker zijn ? Inbev natuurlijk.