De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © EPA

"Verenigd Koninkrijk en EU op rand van mislukking brexitgesprekken”, straks opnieuw uitstel na diner Johnson - Von der Leyen?

De onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie staan op de rand van een mislukking. Dat heeft de Ierse premier Michael Martin in het parlement in Dublin gezegd. Hij schat de kans op een akkoord nog op maximaal 50 procent. Op hun diner in Brussel vanavond zullen premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vooral proberen nog enkele dagen tijd te kopen om ondanks alles toch nog verder te spreken, zeggen ingewijden.

18 reacties

  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    De koopkracht van de Britten (internationaal) is er anders beduidend niet op vooruit gegaan ... de waardering van de pond? (niet alleen tegenover de euro welteverstaan) No deal gaat het UK 'eventjes' pijn doen, yeah right, minstens enkele maanden chaos waarbij de prijzen van voeding en medicatie de lucht in zullen schieten. De heren politici kunnen gratis op kosten van hun burgers blijven dineren, maar de armsten die nu al moeten krabben zullen zwaar afzien.
  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    het belangrijkste is uiteraard het gala diner ot tete a tete
  • DAVID VAN LAER

    3 jaar geleden
    En waar zit onze grote roerganger Verhofstadt nu? Een no deal gaat het UK veel pijn doen eventjes en daarna gaan er per lidstaat aparte deals worden afgesloten. Voor de Duitse vooral de auto-industrie, Frankrijk en België visserij en voeding. Geen enkel land kan een markt van bijna 80 miljoen consumenten laten liggen laat staan het totale gemenebest gelijk aan de gehele EU markt. Het UK komt hier als winnaar uit na verloop van tijd.
  • Geens Rik

    3 jaar geleden
    Gezellig toch, lekker met zijn allen eens op restaurant gaan.
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Nu plots een akkoord?! Wat hebben ze dan tijdens de vorige onderhandelingen gedaan? Den Boris zal zonder akkoord moeten afdruipen vrees ik of Ursula moet ineens een gulle ingeving krijgen...