Foto archief. ©  Fred Debrock

“Zorgwekkende” stijging coronacijfers in Malle en Zoersel door uitbraken woonzorgcentra

“We kijken met grote zorg naar Malle en Zoersel, gemeenten waar de besmettingen weer sterk stijgen”, zegt provinciegouverneur Cathy Berx, die oproept om alle maatregelen zo strikt mogelijk toe te passen. In beide gemeenten zijn uitbraken in woonzorgcentra de oorzaak van het cijfer.

In Zoersel is ZNA Joostens zwaar getroffen. “Meer dan dertig van de zestig personeelsleden zijn daar besmet”, reageert schepen van welzijn Cindy Van Paesschen (onafhankelijke) van Zoersel. “Om die reden werd een deel van de bewoners vorige week naar ziekenhuizen gebracht, omdat er een tekort aan zorgpersoneel was. De situatie is nu wel onder controle. Bij de bewoners is het aantal besmettingen minder hoog dan bij het personeel.”

Eerder was er ook al een grote uitbraak in Residentie Halmolen in Halle, waar het leger en het Rode Kruis kwamen helpen. “Maar ook daar is de situatie nu onder controle”, zegt de schepen nog. In Malle is er onder meer een uitbraak in WZC Ter Bleeke in Oostmalle, die voor stijgende cijfers zorgt.

“In de stad Antwerpen zien we ook een stijgend aantal besmettingen binnen de postcodes 2018 en 2060”, zegt Berx nog. “We gaan in overleg met burgemeesters om streng toe te kijken op buitenschoolse activiteiten voor jongeren.”

© atv

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus