Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

YouTube wist video's met misleidende uitspraken over Amerikaanse verkiezingen

YouTube zal harder optreden tegen video's waarin bedrieglijke uitspraken over zogezegde manipulatie bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden gedaan. "We zullen bijvoorbeeld video's verwijderen waarin wordt beweerd dat een presidentskandidaat de verkiezing heeft gewonnen op grond van wijdverbreide fouten in de software of fouten bij het tellen van de stemmen", kondigt het videoplatform van Google aan.

2 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Dit zou voor alle sociale media van toepassing moeten zijn. Er moet voorkomen worden dat er een dictatuur ontstaat met "medewerking" van de media. Er zou al lang een objectief controle orgaan moeten bestaan om te voorkomen dat het zo ver komt dat we niets meer mogen lezen dan enkel de verheerlijking van het regime, de Trump krant! Vrijheid van mening wordt ook hier misbruikt en verkracht.
  • Alain Provist

    3 jaar geleden
    Het is overduidelijk dat deze platformen als wapen worden gebruikt om de bevolking in de gewenste richting te sturen. Censuur, propaganda, manipulatie..en nog steeds denkt het overgrote deel dat dit voor filmkes en selfiekes zijn.