Getty Images/Cavan Images RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Cavan Images RF

Verontwaardiging groot: “Waar wachten we op? Gooi rotte appels uit de kinderopvang”

Dat bepaalde wantoestanden in de kinderopvang door de overheid nauwelijks bestraft worden, gaat er bij de politieke partijen niet in. Van links tot rechts, iedereen had een emotioneel adjectief klaar: “Verontrustend! Schokkend! Onwaarschijnlijk! Schandalig!” Sommigen wonden zich behoorlijk op. “Waar wachten we eigenlijk op? Gooi die rotte appels er gewoon uit.”

4 reacties

  • Nadine Vermeersch

    3 jaar geleden
    Ik ben daarvan getuige geweest op mijn vroeger werk. Ik heb melding gedaan bij de dienst en ze geloofden mij niet. Ik heb melding gedaan bij kind en gezin en er kwam geen reactie. Ik ben daar vertrokken in onmin en ben mijn eigen opvang begonnen met aandacht, liefde en warmte voor Alle kindjes. Die andere opvang bestaat jammer genoeg nog steeds met alle wantoestanden vandien. Ik heb destijds de ouders ingelicht maar die opvoedster kon alles zo goed uitleggen,ik stond tegen een muur.vermeersch
  • Jean-Paul Peelos

    3 jaar geleden
    Geef de ouder die thuisblijft om de kinderen op te voeden, een loon met sociale voorzieningen. Financiert dat deels met de kinderbijslag. Komt iedereen ten goede.
  • Carinabotte Botte

    3 jaar geleden
    En dat ze dan meteen de zorginstellingen voor jeugd ook eens bekijken. Want daar vinden ook wanpraktijken plaats bij begeleiders. Moest iedereen zijn job uitoefenen zoals het moest..
  • Johan Vervaeck

    3 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat men daar in 2020 nog over bezig is.  Ik dacht dat dit iets was wat 30 jaar geleden of zo opgelost werd, met medewerking en onder verantwoordelijkheid van K&G.   Blijkbaar niet dus.  België eens te meer een apenland.