Het Hooggerechtshof in Washington DC.
Volledig scherm
Het Hooggerechtshof in Washington DC. © AFP

Zeventien staten sluiten zich aan bij rechtszaak Texas tegen verkiezingsuitslag in vier Biden-staten, ook Trump zelf wil tussenkomen

Zeventien staten hebben zich aangesloten bij de rechtszaak die Texas heeft aangespannen tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden in de vier staten Michigan, Wisconsin, Pennsylvania en Georgia. De staten willen dat het Amerikaanse Hooggerechtshof de uitslag in die vier staten annuleert, zodat Biden geen president kan worden. Ook Trump zelf heeft aan het Hooggerechtshof gevraagd om te mogen tussenkomen.

13 reacties

  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Het is niet omdat men in gespreide slagorde naar het gerecht trekt dat men ook zijn gelijk zal halen. Zonder bewijs bereikt men ook daar niets, zelfs al is het Hooggerechtshof overwegend conservatief en zit het vol politieke benoemingen. Trump en de Republikeinen zijn de strijd aangegaan tegen de grondwet, de rechtsstaat en de democratie, kortom, tegen het hart en de instituten van hun eigen Verenigde Staten zelf. Het toont hoe jammerlijk het gesteld is met de Republikeinse partij.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Haha, deze keer blijkt het helemaal geen verkiezingsfraude te zijn maar een ongrondwettelijke procedure.  Trump heeft nochtans wekenlang staan roepen dat hij harde bewijzen heeft van fraude.  
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Hoelang gaan ze hem nog geloven al wat hij nodig heeft is hun geld om z’n aankomende rechtszaken te betalen 
  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    dat krijgt ge nu als je de hofnar op de troon laat zitten, eens erop wil die er natuurlijk niet meer af, hetgeen Trump zou willen doen is datgene dat Poetin gedaan heeft, daar is en word alles aangepast om er een Poetin monarchie van te maken en dat wil Trump ook dan kan hij verder zijn voeten vegen aan de V.S. en verder zijn imperium uitbouwen achter de schermen.
  • Norbert Bauwens

    3 jaar geleden
    We hebben al rare vogels gehad als leider maar die man is volgens mijn bescheiden mening niet ver meer van een dwangbuis. Moet zo aan waanzinnig iemand één van de grootste wereldmachten leiden???? Wee ons....