Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ThinkStock

Betonstop wordt concreet: hoe weet ik of mijn bouwgrond onbebouwbaar wordt? En wat krijg ik dan in de plaats?

De Vlaamse meerderheidspartijen en de Vlaamse regering hebben een akkoord bereikt over de “betonstop”. Die houdt in dat open ruimte vanaf 2040 niet meer bebouwd mag worden. Grondeigenaars die schade lijden, zullen worden vergoed. Maar hoe zit dat precies? Hoe weet ik wat de bestemming van mijn grond is? En wie gaat dat betalen? Zes pertinente vragen beantwoord.

18 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Demir (NVA) blijft doen waarin  NVA het beste is nl de kapitaalkrachtigen ondersteunen. Met de vergoedingen die de Vlaamse regering nu voorlegt worden vooral de kapitaalkrachtige speculanten beloond
  • Paul Boeie

    3 jaar geleden
    Een stop in 2040 heeft als resultaat dat ze daarvoor alles in sneltempo volbouwen en het is hier al een ramp . 
  • Johan Planckaert

    3 jaar geleden
    en wat met de bedrijfsgebieden die her en der uit de pan rijzen in natuurgebieden? Wordt het niet tijd om daar een stop op te zetten, is telkens vele honderden hectaren mooi natuurgebied dat verloren gaat! bvb de prijkels in Deinze/nazareth. Een gans bos opgeofferd vr industrie.
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    Een beslissing op Vlaams niveau maar te betalen op gemeentelijk niveau. Leuk om minister te zijn.
  • rob petersen

    3 jaar geleden
    Belgie is door de domme lint bebouwing het lelijkste land van Europa,bijna geen open ruimte,,dure riolen,dure onteigeningen voor fietspaden , lelijke steenwegen enz.Men had 40 jaar geleden al moeten stoppen met lintbebouwing en alle open landschap vol te bouwen.