Van Aert in het wiel van Van der Poel begin dit jaar in de cross in Gullegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert in het wiel van Van der Poel begin dit jaar in de cross in Gullegem. © Photo News

Mathieu van der Poel maakt zaterdag zijn rentree in het veldrijden: “Wout heeft wel héél weinig gerust”

WielrennenTwee weken na Wout van Aert, maakt komend weekend Mathieu van der Poel (25) zijn rentree in het veldrijden. Al mocht dat, als het aan hem lag, best nog wat langer geduurd hebben. MvdP rijdt eerst Antwerpen en dan Gavere. Voor een duel tussen hem en Wout is het nog wachten tot zondag 20 december, in Namen. Tot het zo ver is, wil Van der Poel al meteen winnen, hoe moeilijk dat ook wordt. “Het vooruitzicht om zonder publiek te crossen vind ik wel deprimerend.”

5 reacties

  • Georges Lanssens

    3 jaar geleden
    Hoop  dat de spanning verder sportief blijft en de  feiten zich niet herhalen als in de  tijd van Groenendaal ! 
  • Ongeveer Precies

    3 jaar geleden
    Dat vlammende wat Van Aert inmiddels mist zal Mathieu nog steeds hebben, het blijft tenslotte een mountainbiker. De cross-specifieke stuurtechniek zal misschien nog wat minder zijn, maar aan inhoud, power en explosiviteit zal het echt niet liggen. Dubbele overwinning dit weekend.
  • Roger Deprez

    3 jaar geleden
    Toch even afwachten, hij heeft nu ook een topjaar op de weg gedaan en dat gaat altijd ten koste van de weerstaand, wat ik wel verwacht zijn voorsprong zal niet meer zin als vroegen en na een tweede topjaar op de weg waarschijnlijk zoals Wout helemaal die voorsprong weg.
  • Jos Gosier

    3 jaar geleden
    Wees maar gerust dat hij er weer klaar voor is, bij Matieu is het alles of niks en dat maakt hem zo speciaal, hij rijdt nooit voor de 2de plaats.
  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Ik denk dat hij gewoon gaat winnen zoals meestal, vdPoel is een klasse apart in het veld en ook op de weg is hij wereldtop!