REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. In bijna alle Vlaamse provincies lichte stijging in aantal nieuwe besmettingen

De Belgische coronacijfers dalen niet meer of nog amper. Enkel bij het gemiddeld aantal overlijdens is er nog sprake van een duidelijke daling (-21,8 procent). Elke dag worden nog 2.163 mensen besmet met het virus, een lichte daling met 6 procent. Maar in de Vlaamse provincies was er wel een lichte stijging, tot gemiddeld 1.284 besmettingen per dag (+2 procent), behalve in Limburg. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

40 reacties

  • Rudy Van Dam

    3 jaar geleden
    Er is opvallend meer verkeer van voertuigen gedurende de spitsuren. Het zal dus wel waar zijn dat het telewerken nog te weinig toegepast wordt. Maar wat wil je dat aan de gewone mensen verwijten als de regeringsleiders van de EU allemaal in persoon afzakken naar Brussel (waarschijnlijk met heel hun delegatie) voor een top, terwijl er voor hen toch ook digitale middelen bestaan om dat vanop afstand te doen. Geef dus eerst zelf het goede voorbeeld alvorens dat van de burgers te verlangen!
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    et zijn niet de kinderen die netjes in de klas zitten die voor de besmettingen zorgen. Maar wel de ouders die als de school al lang is begonnen nog steeds staan te kletsen aan de schoolpoort zonder mondmasker. En blijkbaar ben ik niet de enige die dit fenomeen ziet.
  • Krissy S.

    3 jaar geleden
    Limburg enigste provincie waar er een daling is, maar wordt dat beloond ? We worden over dezelfde kam geschoren als West-Vlaanderen en Antwerpen ! Moeilijk om ons te motiveren op deze manier...
  • Nancy Dierick

    3 jaar geleden
    Economische maatregelen zijn belangrijker dan menselijke waarden. Bedrijven en winkels open en mensen vereenzamen. Scholen open want we moeten met 2 werken om alles betaald te krijgen dus moeten kinderen weg zo kunnen we werken om de economie te laten draaien. Geld is veel belangrijker dan mensen. Liever veel geld dan veel mensen.
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    Ik lees in de media dat slechts 10% van de bevolking zich niet houdt aan de regels. Dat is volgens mij een trieste onderschatting. Met wat ik zie op straat, in de supermarkt,..., denk ik eerder in de richting van 20 à 25%. En dan ben ik zeer voorzichtig. Hoe dan ook, het is een slag in het gezicht van de overigen die wel de regels volgen. Enige remediëring is strenge handhaving want die ontbreekt nu.