Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

“Werkgevers moeten de internetverbinding van hun thuiswerkers betalen, dat is voor ons een absoluut minimum”

Nu we massaal aanhoudend telewerken lijkt regelgeving stilaan nodig. Vakbonden en werkgevers onderhandelen hierover in de Nationale Arbeidsraad. Heikel punt zijn de kosten verbonden aan het thuiswerken. “De werkgevers de internetverbinding laten betalen is voor ons een absoluut minimum”, zei ACV-onderhandelaar Stijn Gryp op Radio 1.

22 reacties

  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Is dat de essentie van de huidige economie? Dat werknemers in deze tijden blij mogen zijn hun job te behouden! Dat internetconnectietje zal het verschil niet maken! Puur profitariaat op de kop van zij die zorgen voor hun inkomsten! Wat respect voor de werkgever mag wel in deze extreme tijden!
  • Bart Dekort

    3 jaar geleden
    Als zelfs de evidentie als een recht moet uitgelegd worden, kunnen we veel afleiden over de ethiek van sommige bazen. Tegenwoordig zeggen ze bij NIke: ge moogt blij zijn dat ge werk hebt. Ze geven de interimmers wel meteen hun vakantiegeld bij de loonafrekening, want anders merken ze dat ze voor een habbekrats werken. Ik denk dat ze hier ook Chinese toestanden als iets normaals willen voorstellen, om zelf nog wat rijker te worden.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Geen verplichting om zaken te vergoeden Geloven ze nu echt dat werkgevers dat uit zichzelf gaan doenMag ik toch wel eens mee lachen he.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Der zijn er hier een stel die in een droomwereld leven. De meerderheid van wie nu noodgedwongen thuis werkt heeft geen wagen van het werk. Maar ze gaan wel een pak meer elektriciteit, gas, stookolie, water moeten betalen terwijl de werkgever op die zaken flink bespaart. Vooral wie de rekening in zijn of haar eentje moet betalen gaat een ferme klop krijgen als de jaarlijkse eindafrekening in de brievenbus valt. 
  • DAVID VAN LAER

    3 jaar geleden
    Waar blijft de scheiding tussen werk en privé, on-line vergaderingen van uit thuis is al een overtreding op de huisvredebreuk niemand van u collega's hoeft ook maar iets van de binnenkant van u woning zien. Ik blijf van uit het kantoor werken als ze me verplichten vanuit thuis te werken zal er een huurcontract voor een apart bureau worden opgesteld gemiddelde prijs voor 3op4 m is ongeveer 780eur per maand zonder nutsvoorzieningen. Anders is het neen.