©  Vier

RECEPT. Portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas.

vwh

Portobello’s & paddenstoelensaus

  • 6 portobello-champignons
  • 1 grote sjalot
  • 1 teen knoflook
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
  • takjes verse dragon
  • 2 dl volle room
  • klontjes boter of wat olijfolie
  • peper en zout

Tapenade

  • 100 g zwarte olijven (ontpit)
  • een handje pijnboompitten
  • 1 el kappertjes
  • een scheut fijne olijfolie
  • grof zout & peper

Wontons

  • 10 wonton-vellen (ontdooid)
  • 1 ei
  • 150 g geitenkaas
  • scheutjes honing

Afwerking

  • dragonsnippers
  • zwarte peper

Specifiek materiaal

  • staafmixer
  • keukenpenseel (uitstrijken geklutst ei)
  • schone keukenhanddoek

Bereiding

Portobello’s & paddenstoelensaus

  • als deze er nog aan vast zitten: snijd of pluk de stelen uit de portobello-hoeden en leg opzij
  • bak de portobello’s langs beide zijden in wat hete boter en/of olijfolie
  • kruid de grote paddenstoelen tussendoor met peper en voeg pas een beetje zout toe als ze bijna gebakken zijn
  • voor de saus snipper je de stelen van de paddenstoelen zeer fijn (of gebruik hiervoor een extra portobello)
  • snipper de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze in een beetje boter en/of olijfolie
  • zet het vuur zachter, schenk room in de pan en verkruimel er wat paddenstoelen- of groentebouillon in
  • roer en laat de saus enkele minuten pruttelen
  • proef en kruid naar smaak met peper en zout
  • snipper de dragonblaadjes en roer ze kort voor het serveren door de saus

Tapenade

  • doe de ontpitte olijven in een hoge beker
  • voeg pijnboompitten en kappertjes toe en een flinke scheut fijne olijfolie
  • mix alles tot een gladde tapenade
  • proef, kruid naar smaak met peper en zout en mix kort

Wontons

  • breng een pot met water aan de kook
  • kluts het ei in een schaaltje en snij de geitenkaas in blokjes (ong. 2x3 cm)
  • leg wontonvellen op je werkblad en strijk telkens twee aaneensluitende randen in met wat geklutst ei
  • leg een blokje kaas in het midden en druppel er een beetje honing over
  • plooi elk velletje deeg over de kaas zodat je driehoekige ravioli krijgt
  • druk aan zodat er geen lucht gevangen zit rond de vulling en kleef dicht
  • kook de ravioli gaar in een paar minuten
  • schep ze met een spaan uit het water en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek

Serveren

  • leg op elk bord een gebakken portobellohoed, lepel er saus in en over, en gebruik een tweede portobello-hoed als dekseltje
  • schik uitgelekte ravioli langs de paddenstoelen
  • werk af met lepeltjes tapenade van zwarte olijven, extra snippers verse dragon en wat zwarte peper

‘Cook ensemble’, elke werkdag om 18u45 op Vier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer