RECEPT. Portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas.
vwh
Portobello’s & paddenstoelensaus
6 portobello-champignons
1 grote sjalot
1 teen knoflook
½ blokje paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
takjes verse dragon
2 dl volle room
klontjes boter of wat olijfolie
peper en zout
Tapenade
100 g zwarte olijven (ontpit)
een handje pijnboompitten
1 el kappertjes
een scheut fijne olijfolie
grof zout & peper
Wontons
10 wonton-vellen (ontdooid)
1 ei
150 g geitenkaas
scheutjes honing
Afwerking
dragonsnippers
zwarte peper
Specifiek materiaal
staafmixer
keukenpenseel (uitstrijken geklutst ei)
schone keukenhanddoek
Bereiding
Portobello’s & paddenstoelensaus
als deze er nog aan vast zitten: snijd of pluk de stelen uit de portobello-hoeden en leg opzij
bak de portobello’s langs beide zijden in wat hete boter en/of olijfolie
kruid de grote paddenstoelen tussendoor met peper en voeg pas een beetje zout toe als ze bijna gebakken zijn
voor de saus snipper je de stelen van de paddenstoelen zeer fijn (of gebruik hiervoor een extra portobello)
snipper de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze in een beetje boter en/of olijfolie
zet het vuur zachter, schenk room in de pan en verkruimel er wat paddenstoelen- of groentebouillon in
roer en laat de saus enkele minuten pruttelen
proef en kruid naar smaak met peper en zout
snipper de dragonblaadjes en roer ze kort voor het serveren door de saus
Tapenade
doe de ontpitte olijven in een hoge beker
voeg pijnboompitten en kappertjes toe en een flinke scheut fijne olijfolie
mix alles tot een gladde tapenade
proef, kruid naar smaak met peper en zout en mix kort
Wontons
breng een pot met water aan de kook
kluts het ei in een schaaltje en snij de geitenkaas in blokjes (ong. 2x3 cm)
leg wontonvellen op je werkblad en strijk telkens twee aaneensluitende randen in met wat geklutst ei
leg een blokje kaas in het midden en druppel er een beetje honing over
plooi elk velletje deeg over de kaas zodat je driehoekige ravioli krijgt
druk aan zodat er geen lucht gevangen zit rond de vulling en kleef dicht
kook de ravioli gaar in een paar minuten
schep ze met een spaan uit het water en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek
Serveren
leg op elk bord een gebakken portobellohoed, lepel er saus in en over, en gebruik een tweede portobello-hoed als dekseltje
schik uitgelekte ravioli langs de paddenstoelen
werk af met lepeltjes tapenade van zwarte olijven, extra snippers verse dragon en wat zwarte peper
‘Cook ensemble’, elke werkdag om 18u45 op Vier.
Boven op jouw abonnement op Het Belang van Limburg heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere nieuwsmerken van Mediahuis.