Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verwelkomde gisteren de Britse premier Boris Johnson voor overleg in Brussel.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verwelkomde gisteren de Britse premier Boris Johnson voor overleg in Brussel. © AP

Europese Commissie komt met noodplan om brexitchaos te voorkomen

De Europese Commissie heeft een noodplan gepresenteerd dat de grootste chaos moet beteugelen als het niet lukt een brexitakkoord te sluiten. Het betreft met name maatregelen voor de luchtvaart, het vrachtvervoer en de visserij. De Britten moeten hier nog wel mee instemmen.

4 reacties

  • Dirk Corten

    3 jaar geleden
    @Maarten..nadelen Brexit? Als je de publieke opinie hoort over de europese unie dan is het steeds, geldverslindend...te controlerend...te veel bemoeienis..En als dan eentje eruit stapt is het hek van de dam..De europese unie zou beter wat meer tegenwind krijgen..het is een gedrocht!
  • Jan Maarten

    3 jaar geleden
    Boris wil enkel de voordelen van Brexit, niet de nadelen.
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Vanaf de brexit op het agenda is geplaatst werden de Britten behandeld als gangsters door de EU en de druk enorm verhoogd  ,maar de Engelsen zijn niet bezweken ,met alle gevolgen voor Belgische en Franse bedrijven in de eerste plaats die de kop van jut zullen zijn .
  • mark germanus

    3 jaar geleden
    4 Jaar hebben ze tijd gehad om alles in goede banen te leiden. Maar uit princiep  kwesties (wetjes en regeltjes van de EU) en omdat GB het aangedurfd heeft om eruit te stappen en liever onafhankelijk te zijn en zelf over hun toekomst te beslissen, of dat dit nu een goede of slechte beslissing is, kunnen en willen ze nu niet toegeven. Die EU is geregeerd door Frankrijk en Duitsland, al de rest moet maar ja knikken.