Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Science Photo Library

Meteorenregen zorgt dit weekend voor honderden vallende sterren

Dit weekend is het weer zover. In de nacht van zondag op maandag kan je, als het weer wat meezit, honderden vallende sterren spotten in enkele uren tijd. Het ideale moment als je wat wensen voor het nieuwe jaar wilt doen.

2 reacties

  • alex vanden bossche

    3 jaar geleden
    Alles wat met de natuur te maken heeft is toch interessant de kosmos is het eindeloze onbekende die ons doet dromen en fantaseren en konstant moeten we onze kennis bijstellen oh zo mooi en ongrijpbaar
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Dat zal ons astronomisch worst wezen ; ver van ons bed !
  1. “Eierstokkanker is een stille doder”: maar na 30 jaar is er een betere behandeling dankzij deze Belgische oncoloog
    PREMIUM

    “Eierstok­kan­ker is een stille doder”: maar na 30 jaar is er een betere behande­ling dankzij deze Belgische oncoloog

    Eierstokkanker is en blijft een bijzonder dodelijke ziekte, maar een nieuw medicijn verlengt voor het eerst in dertig jaar de levensvooruitzichten van de patiënten. Het wereldwijde onderzoek naar dat middel werd geleid door professor Toon Van Gorp (49), hoofd van de dienst gynaecologische oncologie van UZ Leuven. “Dit is nog maar het begin,” zegt hij. “We onderzoeken nu of we ook de kans op genezing met dit medicijn kunnen opkrikken.”
  2. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.