De Brandenburger Tor in Berlijn.
Volledig scherm
De Brandenburger Tor in Berlijn. © AFP

Berlijn kondigt totale lockdown aan tussen kerst en 10 januari, scholen en winkels blijven dicht: “Het kan niet anders”

In Berlijn heeft burgemeester Michael Müller (SPD) een aanscherping van de lockdownmaatregelen aangekondigd, die minstens tot 10 januari zullen blijven gelden. Vanaf het begin van de kerstvakantie zullen winkels hun deuren moeten sluiten, en de kerstvakantie wordt voor scholieren met een week verlengd. Volgens Müller kan de deelstaatregering niet anders.

14 reacties

  • Michael Buvens

    3 jaar geleden
    De overheid en haar adviseurs worden door een batterii advocaten frontaal aangevallen op de nauwkeurigheid van de pcr-test van Merkels viroloog C.Drosten, die volgens hen te veel mensen in quarantaine zet en nooit als diagnose voor deze dodelijke ziekte kan dienen. Deze pcr geldt nochtans als de gouden standaard in het arsenaal tegen corona, maar net zijn doortastendheid is het euvel, zo heet het. Vergeleken met de buurlanden hebben wij een trouwe bevolking, die verdient best wat meer lof!
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Stel kerstmis en nieuwejaarsavond vieren gewoon een maand uit. Maak er dan een groot feest van. Voor welke reden moet dat nu net de 24'ste en de 31ste zijn? Voor welke reden ?
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Waarom wachten tot na kerstmis? Nu onmiddellijk laten ingaan, ook in België.
  • Els D hondt

    3 jaar geleden
    Als alle belgen de opgelegde regels volgen zijn extra maatregelen niet nodig. Het zijn diegene die ze overtreden die alles in gevaar brengt. Reizen, feestjes, toch op kantoor werken...
  • Jef Janssens

    3 jaar geleden
    Komaan regering...! Volg dit voorbeeld. De volgende verkiezingen zijn nog 3 jaar weg.