Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). © Photo News

Brusselse stadstol op 18 december op Overlegcomité, maar “2022 is helemaal niet haalbaar”

De stadstol die het Brussels gewest wil invoeren, wordt op 18 december besproken op het Overlegcomité. Dat bevestigde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in het Vlaams Parlement na vragen van Karin Brouwers (CD&V) en Bart Claes (Vlaams Belang). Peeters zei niets tegen een slimme kilometerheffing te hebben, als er voldoende alternatieven zijn.

1 reactie

  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    automobilistje pesten noemen ze dat, stem bij de volgende verkiezingen dus zeker niet op de open-VLD.
  1. Privacy-expert kritisch over Brusselse slimme kilometerheffing: “Burgers hebben het recht zich te verplaatsen zonder dat iemand ze in het oog houdt”
    PREMIUM
    BRUSSEL

    Privacy-ex­pert kritisch over Brusselse slimme kilometer­hef­fing: “Burgers hebben het recht zich te verplaat­sen zonder dat iemand ze in het oog houdt”

    Zal de overheid na de invoering van de Brusselse stadstol weten wanneer je in de auto stapt en waar je dan naartoe rijdt? En is iedereen verplicht om de app te downloaden waarmee de overheid de gereden kilometers wil bijhouden? De slimme kilometerheffing roept niet alleen vragen op over onze portemonnee, maar ook over onze privacy. We legden de belangrijkste vragen voor aan privacyspecialist Matthias Dobbelaere-Welvaert.
  2. Vlaams minister van Mobiliteit Peeters wil snel overleg over Brusselse stadstol, samenwerkingsakkoord moet problematiek leasewagens oplossen

    Vlaams minister van Mobiliteit Peeters wil snel overleg over Brusselse stadstol, samenwer­kings­ak­koord moet problema­tiek leasewa­gens oplossen

    Er is dringend overleg nodig met de Brusselse regering over de plannen voor een Brusselse stadstol en liefst ook een samenwerkingsakkoord. Zoniet, zal de Vlaamse regering alle nodige juridische stappen ondernemen om de belangen van de Vlaamse pendelaars te beschermen. Dat verklaarde Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in 'De zevende dag' (Eén). Hans Maertens (Voka) waarschuwde voor spitstechnologie bij de invoering van de stadstol, zoals het inschrijven van wagens in het Brussels Gewest om de taks te omzeilen.