Direct naar artikelinhoud
TV

Rechtbank stelt Jacques Vermeire in het gelijk: Ruben Van Gucht voerde louter ‘secretariaatswerk’ uit

Ruben Van Gucht.Beeld VRT

In een juridisch geschil in verband met de zaalshow ‘Van 7 tot 77’ van Jacques Vermeire heeft de rechtbank Ruben Van Gucht in het ongelijk gesteld. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Van Gucht meende dat hij als coauteur van de show recht had op een hogere vergoeding. Iets waar de rechtbank niet wil van weten. De rechtbank kon “geen enkele bijdrage van Ruben van Gucht vaststellen aan enig creatief proces van de zaalshow”, klinkt het.

Het begon nochtans mooi. Sportjournalist Ruben Van Gucht (34) zou fungeren als aangever in de nieuwste zaalshow van zijn idool Jacques Vermeire (69). Maar in augustus liep hun samenwerking in ‘Van 7 tot 77’ spaak. Een geschil over auteursrechten lag daaraan ten grondslag. Van Gucht liet het daar niet bij en trok naar de rechtbank.

Die stelt nu dus Vermeire in het gelijk. Volgens de rechtbank heeft Van Gucht “enkel ondersteuning geboden aan Jacques Vermeire, zoals het opstellen van werkteksten en secretariaatswerk betreffende de inhoud van brainstormsessies en repetities die de partijen hielden ter voorbereiding van de show.” Er is dan ook geen enkele sprake van een bijdrage van Van Gucht aan “enig creatief proces van de zaalshow”.

Het vonnis concludeert dan ook dat Van Gucht door zijn “ongerechtvaardigd, ongerijmde en eigengereide optreden in zekere mate de professionele eer van Jacques Vermeire heeft gekrenkt”.