Een drone aan de kust, zoals op deze archieffoto? We zullen er tijdens de feestdagen niet al te veel zien, volgens de lokale politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drone aan de kust, zoals op deze archieffoto? We zullen er tijdens de feestdagen niet al te veel zien, volgens de lokale politie. © Benny Proot

“We gaan geen drone sturen voor iedere vuurpijl": West-Vlaamse politie twijfelt aan nut van drones. Hoe gaan andere provincies controleren?

West-Vlaanderen gaat de komende weken zeer streng optreden tegen corona-overtreders. Niet alleen zal er zonder verpinken worden beboet, gouverneur Carl Decaluwé wil ook drones inzetten. Bij de politiekorpsen is het enthousiasme minder groot. “We hebben onze twijfels over het gebruik van drones. Zeker als het donker is.” Hoe groot is de kans dat drones effectief de lucht ingaan in West-Vlaanderen? En wat zijn de plannen bij andere provincies? 

  1. Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”
    PREMIUM
    Middelkerke

    Jean-Ma­rie Dedecker haalt zwaar uit naar provincie­gou­ver­neur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”

    Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die laatste verweet Middelkerke te laks om te springen met het coronabeleid. Aanleiding daarvoor was het opmerkelijk laag aantal boetes die in de zone worden uitgeschreven. “Decaluwé moet altijd in ‘overdrive’ gaan en voelt steeds de behoefte om op te vallen met zijn nutteloos uitloopbaantje. Over de problematiek met transmigranten blijft hij stil en doet hij niks, maar o wee als iemand z’n mondmasker is afgezakt tot onder de neus”, briest Dedecker.
  2. ONZE OPINIE. “Uw pizza’s tellen en drones rondsturen, dat kan de overheid. 110.000 reizigers uit rode zones testen niet. Beschamend”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Uw pizza’s tellen en drones rondsturen, dat kan de overheid. 110.000 reizigers uit rode zones testen niet. Beschamend”

    Uit een corona-rapport dat eigenlijk nooit publiek had mogen zijn, blijkt dat onze overheid tienduizenden mensen uit rode zones heeft laten terugkeren zonder test. “Dat is beschamend”, vindt journalist Jeroen Bossaert. “Zeker voor een overheid die drones wil laten rondvliegen om u te controleren en die uw pizza’s wil tellen op kerstavond. Bovendien probeerde men die info dan nog achter te houden ook.”