Europees Raadsvoorzitter Charles Michel.
Volledig scherm
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel. © REUTERS

Groen licht voor Europese meerjarenbegroting en coronaherstelfonds: België ontvangt 5 miljard euro voor coronaherstel

Alle 27 Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagavond het licht op groen gezet voor de Europese meerjarenbegroting 2021-2027 en het coronaherstelfonds, samen goed voor 1.800 miljard euro. Dat heeft Europees Raadsvoorzitter Charles Michel bekendgemaakt. De Hongaarse en Poolse premiers Viktor Orban en Mateusz Morawiecki hebben dus hun veto's opgeheven.

11 reacties

  • louis van hoeylandt

    3 jaar geleden
    hoeveel heeft belgie in de euro pot moeten steken ,ik denk veel meer dan dat er uitkomt europa is en blijft een geld opslorpend instelling .en soms krijg je de indruk dat het tot leven is gekomen om parlementarisme die niet meer aan de bak komen in hun land .;nog snel zakken te laten vullen ..en zo ook nog eens en extra dubbel pensioen krijgen 
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    België had beter gedaan zoals Hongarije en Polen, dan waren we nu ook niet meer verplicht van het aantal vluchtelingen op te nemen dat de Europese unie ons op leggen.
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Europa gaat lenen om dit te kunnen betalen, dus met geld die er niet is België krijgt 5 miljard euro aan wie zijn handen zal dat blijven plakken.
  • Wim Haelewyn

    3 jaar geleden
    1800 miljard... België ontvangt er ... 5... wow, we mogen ons gelukkig prijzen waarschijnlijk!
  • Geens Rik

    3 jaar geleden
    En wie mag dat geld dan ophoesten.Nu grote sier maken en fier verkondigen dat er zoveel geld wordt uitgegeven.Ze zeggen er wel niet bij van wie dat geld moet komen, of gaan al die Europese elite's hun loon inleveren?Ik dacht van niet.