Direct naar artikelinhoud
Economie

Aandeel Airbnb verdubbelt meteen bij debuut op Wall Street

Airbnb.Beeld REUTERS

Het aandeel van Airbnb heeft zijn start op de beurs van New York allerminst gemist. De verhuursite trok tegen 68 dollar per aandeel naar de beurs, maar de koers ontplofte meteen. Het aandeel schoot door naar 146 dollar, of meer dan een verdubbeling.

en

Met de beursgang had Airbnb 3,5 miljard dollar opgehaald in een operatie die het bedrijf op 47 miljard dollar waardeerde. Die waardering schoot dankzij de koersexplosie omhoog naar meer dan 100 miljard dollar.

Gisteren was er al het geslaagde beursdebuut van DoorDash op Wall Street. Het aandeel van de grote Amerikaanse maaltijdbezorger verdubbelde bijna tijdens zijn eerste handelssessie.

Ondanks de coronacrisis wagen bedrijven in de VS weer vaker de stap naar de beurs, geholpen door de recente recordwinsten die op Wall Street worden geboekt.

Airbnb werd eerder dit jaar hard getroffen door de coronacrisis, die de toerismesector volledig ontwrichtte. Volgens medeoprichter Brian Chesky werd op het hoogtepunt van de crisis bij een investeringsronde nog maar 30 dollar per Airbnb-aandeel geboden. Airbnb liet eerder weten dat vooral de Amerikaanse markt voor particuliere vakantieoptrekjes sterk herstelt. Nu het door thuiswerken steeds minder belangrijk is waar je je gedurende de werkweek bevindt, zouden Airbnb-appartementen een steeds aantrekkelijkere optie worden.

Lees ook:

Van 3 luchtmatrassen naar waardering van 35 miljard euro: beursgang moet rotjaar Airbnb goedmaken