Nicolas Raskin opende de score. ©  BELGA

Nicolas Raskin: “Vijf penalty’s tegen is wel heel veel”

Nicolas Raskin deed tegen Benfica opnieuw van zich spreken. De 19-jarige middenvelder kopte de Rouches voor rust op voorsprong, maar zat na afloop met een dubbel gevoel. “Dit was al de vijfde strafschop die we in de Europa League slikten.”

Bob Faesen

“Zonder die lichte strafschop, winnen we deze match”, begon Raskin. “Wij kregen vijf penalty’s tegen in de poulefase, dat is bijna niet uit te leggen. Jammer dat er geen VAR is in de Europa League, dan had het er misschien anders uitgezien.”

De jeugdinternational was uiteraard wel te spreken over zijn doelpunt. “Ik weet dat Laurent (Jans, nvdr.) goed kan voorzetten. Ik was de diepte in gegaan en maakte het af. Ik scoor nochtans nooit met het hoofd. Voor zover ik weet is me dat in de jeugd twee keer gelukt.”

“We kunnen de Europa League met opgeheven hoofd verlaten, al waren de eerste drie matchen echt niet goed. De laatste drie partijen hebben we wel getoond wat Standard waard is. Qua efficiëntie loopt het ook steeds beter”, aldus Raskin, die al uitkijkt naar de wedstrijd van zondag tegen zijn ex-club AA Gent. “Ik zit misschien een beetje met revanchegevoelens. Maar spijt van mijn keuze voor Gent van destijds heb ik niet. Ik heb er ook van geleerd. Elke stap die je maakt in het leven helpt je groeien. Het is een belangrijke match. We komen van vier gelijke spelen en willen nog eens winnen.” bfa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer