Themabeeld. ©  Getty Images/iStockphoto

Flirterige sms breekt vermeende uithaler zuur op

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel gevorderd tegen drie jonge Nederlanders die in maart in de haven werden betrapt na een mislukte uithaling. Een sms’je aan een meisje doet een van de uithalers de das om. "Ik heb iets stouts gedaan om geld te verdienen."

De drie vermeende cocaïne-uithalers werden in de nacht van 18 op 19 maart van dit jaar betrapt op de parking aan de Ahler-building, ter hoogte van kaai 188. De mannen hadden walkietalkies, verlichting en kniptangen op zak. Ze gaven nogal uiteenlopende verklaringen voor hun nachtelijke aanwezigheid in de Antwerpse haven. Zo beweerde een van hen dat ze op stap wilden gaan, een andere beweerde dat ze geld kwamen afleveren bij familie. De ene keer beweerden ze elkaar niet te kennen, daarna weer wel.

Uit het ANPR-registraties konden de speurders afleiden dat het jonge drietal uit Den Haag al een dag of drie in Antwerpen rondreed. Bij de uitlezing van de gsm van een van hen, werden sms’jes gevonden die het vermoeden van de speurders bevestigde: dit zijn uithalers. Verdachte Felix T. stuurde een aantal sms'jes naar een meisje die het Openbaar Ministerie beschouwt als een schuldbekentenis. "Ik heb iets stouts gedaan geld te verdienen", zo biecht hij op aan het meisje. "Maar het is mislukt." Als het meisje doorvraagt wat hij heeft gedaan, antwoordt hij. "Ken je de film Patser? Wel, dat is mijn leven. Get rich or die trying!"

Het meisje vraagt nog verder door. "Patser? Dat gaat toch over drugs, wapens en vrouwen", merkt ze op. Waarop Felix T. "Ik ben diegene die het uit de container moet halen"

Johan John Mees, de raadsman van de ‘patser’, gaf toe dat het een verdachte conversatie was. "Ik denk dat mijn cliënt indruk wilde maken op het meisje en beetje heeft overdreven, zoals wij mannen wel eens vaker doen." jvda

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER