Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

“Ik wist niet dat avondklok telde op de fiets”: politie heeft al élk excuus gehoord

IN DE BUURTDeze tweede lockdown is geen feest voor de politie. Een nultolerantie voor corona-overtreders, steeds meer lockdownfeestjes en dan zijn er nog de verwijten en bizarre smoezen die ze te verwerken krijgen. Een bloemlezing na een rondvraag van onze redactie bij alle politiezones. 

10 reacties

  • Benny Deridder

    3 jaar geleden
    Dat is peanuts in vergelijking wat Brusselse politie moet doorstaan in bepaalde wijken. De tijd van kritische waardevolle journalistiek is ook voorbij. Niemand die onderzoekt of de maatregelen grondwettelijk zijn ? Of teveel subsidies ontvangen en het kritisch oog afwenden. Dan maar Dag Allemaal nieuws brengen.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Deze morgend voor het rode licht stond ik naast een combi. De inzittenden hadden alle geen mondkapje op. Deze personen moeten dan mensen controleren of ze de corona maatregelen naleven en evt beboeten. 
  • nadine

    3 jaar geleden
    Verdeel het geld van de boetes aan de daklozen. Wanneer wordt hier eens iets gedaan.
  • Dietrich Bruckmann

    3 jaar geleden
    Een avondklok is volledig in strijd met de grondwet. Het is daarenboven een buitenproportionele maatregel. Iemand die om 00u25 zijn hond uitlaat, is echt geen gevaar voor de volksgezondheid. Laat staan dat ie meer risico op besmetting. Dat zal ontegensprekelijk minder zijn, dan overdag. De avondklok is zoals de snelweg afsluiten omdat er 5% te snel rijdt. Je moet gek zijn om een GASboete betalen voor het schenden van de avondklok. Dat overleeft geen rechtbank.
  • Ahmed Zoupha

    3 jaar geleden
    Op de officiële website van de gemeente is bij het aankondigen van de huidige nachtklok verschenen dat het na middernacht verboden is zich te voet op openbaar domein te begeven.