Ontmaskert nieuw filmpje identiteit van Baba Yega?

Wie schuilt er achter de maskers van Belgium’s Got Talent-winnaar Baba Yega? Op die vraag lijkt nu een definitief antwoord gekomen. Een aftermovie van een fuif in Ieper, waar Baba Yega in februari vorig jaar al optrad, levert nog wat meer bewijs voor de geruchten die al langer de ronde doen.

TJ

Het filmpje werd gemaakt door Koen Winne, in opdracht van partyshot.be, op Nacht Van De Flügel 2016. Die fuif, een organisatie van KAJ Zillebeke in Ieper, had Baba Yega al op 27 februari 2016 op de affiche. In het filmpje herkennen we Sinerjey Meyfroodt, bekend van So You Think You Can Dance, en DJ Davoodi, die eerder al op Tomorrowland stond.

Dat die twee deel vroeger deel uitmaakten van een groep die Baba Yega heette, is al langer geweten. Maar ze hebben altijd ontkend iets met de ‘nieuwe’ Baba Yega te maken te hebben. “Ik krijg op straat en op Facebook felicitaties voor mijn overwinning”, zei Meyfroodt na de overwinning van Baba Yega. “Maar ik heb er niks mee te maken.” Ook de manager van Baba Yega ontkende al formeel dat Sinerjey mee op het podium stond tijdens Belgium’s Got Talent.

In de aftermovie zien we de ‘oude’ Baba Yega, met Meyfroodt en DJ Davoodi, echter voor het eerst ook echt aan het werk. De gelijkenissen met de gemaskerde Baba Yega zijn te opvallend om toeval te zijn. Bepaalde danspasjes komen zelfs identiek terug in de eerste auditie van Baba Yega in Belgium’s Got Talent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER