© rr

OVERZICHT. Dit is de gemiddelde huurprijs voor een appartement in uw gemeente

Huurders en alleenstaanden betalen relatief gezien het meest voor hun huisvesting. Dat blijkt uit een peiling van VRT. Verder blijkt dat 4 procent van de mensen verhuurt aan 30 procent van de bevolking. Bekijk hieronder hoeveel verhuurders vragen voor een appartement met één of twee slaapkamers in uw gemeente.

doro

Huurders spenderen gemiddeld 47% van hun inkomen aan wonen. Bij eigenaars is dat slechts 36%. Alleenstaanden betalen gemiddeld 43%, tegenover 36% voor samenwonenden.

In dit bedrag zijn de maandelijkse huurprijs of de afbetaling van de lening meegerekend, maar ook vaste kosten in een appartement (vooral huurders wonen in appartementen), elektriciteit, gas en water, en eventuele herstellingen of klein onderhoud, nazicht van de verwarming, of schoonmaak.

Huurprijzen in Antwerpen

Om een zicht te krijgen op de huurprijzen per gemeente hebben we ons gebaseerd op de databank van Zimmo.be. Op onderstaande kaart vindt u de gemiddelde huurprijzen per gemeente die in 2016 gevraagd werden op Zimmo voor een appartement met één of twee slaapkamers. Het gaat dus enkel om panden die te huur hebben gestaan op Zimmo.

Daaruit blijkt dat huren het duurst is in Wijnegem voor een appartement met één slaapkamer. De goedkoopste huurprijs is in Lint. In Antwerpen (stad en districten) betaal je bij Zimmo gemiddeld 488 euro voor een appartement met één slaapkamer. In de provincie Antwerpen bedraagt de gemiddelde huurprijs 516 euro.

Meer info op Zimmo.be over huren en verhuren:

• Een huis huren? Dat doe je zo!

Dit mag een verhuurder je vragen.

Dit is verplicht wanneer je gaat (ver)huren.

Vijf factoren die de huurprijs bepalen.

Hier moet een huurwoning aan voldoen.

Deze kosten heb je als je gaat (ver)huren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER