Ferm Eksel brengt licht in de duisternis met vlam op Troostplek

Hechtel-Eksel -

Om wat meer warmte en verbondenheid te creëren in deze donkere tijden, maakte Ferm Eksel een vlam met boomschijfjes op hun troostplek in de Kapelstraat. Wandelaars kunnen de vlam oplichten door een kaarsje aan te steken.

Thea Custers

‘Zorg voor licht’ is een oproep om in deze donkere tijd zo veel mogelijk lichtjes te laten branden. Geïnspireerd door de wandeling van het MTF Eksel in de vorm van een vlam, heeft Ferm Eksel op hun troostplek in de Kapelstraat een grote vlam gemaakt van houten boomschijfjes. De vlam wordt omringd met theelichtjes.

Elke avond licht

Op maandagavond 7 december heeft het team van Ferm coronaproof symbolisch de eerste vlam ontstoken. De vereniging deed daarbij een warme oproep om in de loop van december nog regelmatig een kaarsje aan te steken aan hun troostplek. Bedoeling is dat mensen een kaarsje, theelichtje of ledlampje in een bokaaltje meebrengen. Dat kunnen ze ter plaatse dan op de houten schijfjes van de vlam plaatsen. De grote wens van Ferm Eksel is dat de vlam elke avond geheel in licht gehuld wordt zodat de verbondenheid tussen hun leden en alle inwoners van Eksel voelbaar is in deze donkere tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer