© TDK

Twee minderjarigen opgepakt voor bommelding Sint-Gummaruscollege

Lier -

De lokale politie van Lier heeft twee minderjarige verdachten opgepakt voor de bommelding in het Lierse Sint-Gummaruscollege donderdagvoormiddag. Opvallend is dat de twee niet naar school gaan in het bekende college.

Donderdagvoormiddag liep er in het Sint-Gummaruscollege een telefoontje binnen dat er een bom zou ontploffen. De schooldirectie nam geen enkel risico en ontruimde de school. Op dat ogenblik waren de ochtendexamens net achter de rug en waren er nog een veertigtal leerlingen en enkele leerkrachten aanwezig. Zij werden onmiddellijk in veiligheid gebracht.

Ook de leerlingen die onderweg waren naar de school om in de namiddag examens af te leggen, werden opgevangen. Dat gebeurde in de vlakbij gelegen campus Sint-Ursula.

LEES OOK: Examens uitgesteld na bommelding in Sint-Gummaruscollege

Grondig onderzoek

Ondertussen werd het Sint-Gummaruscollege volledig doorzocht met explosievenhonden van de federale politie, maar verdachte pakketten werden er niet aangetroffen. Omdat de hele operatie uiteindelijk bijna drie uur duurde, werd beslist om de namiddagexamens naar een latere datum uit te stellen. De lokale politie tilde zwaar aan de feiten en startte een grondig onderzoek.

“In de loop van de dag konden twee minderjarigen worden geïdentificeerd als verdachten”, reageert Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “De twee werden opgepakt en door de politie verhoord. Het gaat om twee jongeren die niet in Lier wonen en ook geen school lopen in de betrokken college.”

Waarom ze de bommelding deden, is niet duidelijk. Daarover wil het parket ook niet in detail treden. Na verhoor werden de twee opnieuw in vrijheid gesteld, maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Op valse bommeldingen staan zware sancties en hoge boetes.

Het medische interventieteam hield zich klaar om in te grijpen moest dat nodig geweest zijn. © rr

tdk, cvr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER