Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Demir ontevreden na Europees klimaatakkoord: "Vlaanderen blijft achter zonder duidelijke garanties”

De 27 Europese leiders zijn het vanochtend vroeg eens geraakt om de uitstoot van broeikasgassen met minstens 55 procent te verminderen tegen 2030. "Europa is de leider in de strijd tegen klimaatverandering", tweette EU-president Charles Michel na afloop van een lange en felle onderhandelingsnacht. De staatshoofden en regeringsleiders hebben "een ambitieus voorstel voor een nieuwe klimaatdoelstelling" aangenomen, liet ook Commissievoorzitter Ursula von der Leyen weten. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is niet tevreden.

43 reacties

  • james vroman

    3 jaar geleden
    ontevreden ? tot haar huis wegspoelt ...enigste dat ze kent is geld.
  • Jef Heffens

    3 jaar geleden
    Rusland verdient meer met de verkoop van kerncentrales dan met al zijn olie en gas tezamen. China is bezig met massaal kerncentrales te bouwen en verkoopt er ook in het buitenland. Waar een Chinese energiecentrale wordt gebouwd komen 100.000 chinezen mee die in korte tijd de helft van die stad veranderen in een speciale economische zone. Zeg maar het wordt van dan af door China beschouwd als Chinees grondgebied want de Chinese overheid stelt er de wet. Veel naïviteit in Europa.
  • Stefaan BOGAERT

    3 jaar geleden
    Europa gaat de wereld eens laten zien hoe het klimaatprobleem moet opgelost worden. Een budget van 1,8 miljard Euro zegt Ursula von der Leyen ("wir schaffen das V2.0"). Ze zegt er voor alle zekerheid niet bij van waar die miljarden gaan komen. Ondertussen is Europa al 4 jaar in discussie met Groot Brittanië over een Brexit. Resultaat: geen mens weet vandaag hoe 1 januari 2021 er zal uitzien. Grootheidswaanzin van het hoogste niveau. First things first lady: 1) Corona, 2) Economie!!
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    We gaan nog lachen als de realiteit de dromers inhaalt.Helaas zijn sommige politici overtuigd dat met extra lasten we er wel komen, maar die lasten zullen dan weer impact krijgen op wat we nog kunnen uitgeven.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Ik vermoed dat de dwingelandij gewoon verder gaat lopen voor het klimaat, zodra men klaar is met corona. Vergaande bemoeienissen met hoe men woont en zich verplaatst. Torenhoge belastingen verwacht ik ook, want welvaartscreatie is ondergeschikt aan regulatie en sociale bedeling.