Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Hoe kies je een hospitalisatieverzekering? “Er zijn zelfs maat­schap­pij­en die puur op basis van postcode de premie verhogen”

Ongeveer 9 miljoen Belgen hebben een hospitalisatieverzekering, van wie 4,4 miljoen via het werk. Zeker in tijden van corona is een verzekering geen overbodige luxe. Wie geen hospitalisatieverzekering heeft, kan immers voor nare financiële verrassingen komen te staan. Maar hoe weet je nu welke hospitalisatieverzekering voor jou geschikt is? Hoe worden de premies bepaald? En welke invloed heeft corona daarop? Geert Dankaerts van Test Aankoop en Wauthier Robyns van Assuralia geven tekst en uitleg.

3 reacties

  • Luc Heyndrickx

    3 jaar geleden
    Wat dan met de mensen die geen hospitalisatie verzekering kunnen krijgen of niet kunnen betalen wie helpt die
  • Evelyne Dewulf

    3 jaar geleden
    Probleem is dat men opnieuw vanaf nul moet starten als men van verzekering verandert. Idem als men terugkeert naar vorige verzekering. Moeten zij die coronamaatregelen respecteerden opdraaien voor de egoisten?
  • Marleen Breugelmans

    3 jaar geleden
    Normaal zou dat niet mogen want de verzekeringen moeten geen erelonen..... betalen. Je bent wel langer gehospitaliseerd maar een gewoon verblijf met erelonen.... Kost veel veel meer.