Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. © Photo News

Steven Van Gucht: “Cijfers hebben plateau bereikt dat te hoog en onveilig is”

"De besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames in ons land hebben een plateau bereikt, dat helaas te hoog en onveilig is." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano. Volgens Van Gucht zal de curve binnenkort een kant kiezen en liggen de kaarten in onze handen.

4 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Probleem is dat veel mensen lak hebben aan die regels en het allemaal niet zo nauw nemen, dit gebeurt mij toch niet. In Amerika sterven er mensen in het ziekenhuisbed terwijl ze nog ontkennen dat ze Corona hebben
  • ERWIN VERMEIR

    3 jaar geleden
    Ik heb twee adviezen: probeer elke dag één lichtpuntje mee te delen en sluit enkele weken de scholen.Dat zal ons veel verder brengen dan al die onheilsmeldingen...
  • Marc Camp

    3 jaar geleden
    2 groteoorzaken maar onze virologen blijven in de ontkenning zitten. Eerst al diegene die reizen, terug komen en zich niet laten controleren. Het tweede is veel erger, kinderen. Ja ik heb er ook en we pogen zo veilig mogelijk te zijn maar kinderen zijn superverspreiders en dat weten de virologen ook!
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Hoog tijd dat de scholen dicht kunnen. Een volledige lockdown van de 24 december tot 3 januari zou ons kunnen redden. Dit betekent geen enkel fabriek, kantoor of winkel open ! Tien dagen thuis zitten en we zijn er zo goed als vanaf als de grenzen dichtgaan voor vakantiegangers. Anders wordt 2021 een drama. Aanmodderen van maatregel tot maatregel tot niemand nog weet wat kan en wat niet. Om van nog eens tienduizenden doden maar te zwijgen.