Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © REUTERS

Ook von der Leyen acht kans op akkoord met Britten kleiner dan ‘no deal-brexit’

BrexitDe kans is groter dat het Verenigd Koninkrijk op 1 januari de Europese interne markt verlaat zonder dan met een handelsakkoord. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag aan de staatshoofden en regeringsleiders meegedeeld. 

3 reacties

  • DAVID VAN LAER

    3 jaar geleden
    No deal en daarmee is de kous af. Kort daarna zullen de EU landen één voor één opnieuw handelsakkoorden met het UK afsluiten net zoals het altijd al geweest is met landen uit de hele wereld, en daar is ook niet overal een wetgeving die parallel loopt met die van de EU.
  • Raphaël Defour

    3 jaar geleden
    De Britten hebben er nooit willen bij horen wel van genieten. De eenheidsmunt, links i.p.v. rechts rijden, het decimale eenheden stelsel in alle domeinen gewichten volume, snelheid, munt, e.d.. Zij leven nog in de roes van het koloniale verleden met hun gemene best. Neen, hun continue dwarsliggen bij de verdere integratie en harmonisering op het vaste continent is al moeilijk genoeg zonder deze permanente dwarsligger.
  • Johan Maes

    3 jaar geleden
    Het is toch klaar en duidelijk dat de Britten geen toegevingen willen of kunnen doen en voluit gaan voor een NO deal. De toekomst zal wel uitwijzen wie uiteindelijk de juiste keuze zal gemaakt hebben.